≫ 

Ministar odbrane Hrvatske podneo ostavku dok divljaju stravični požari zbog Kolindine kritike!

Odluku je doneo nakon kritika predsednice Hrvatske

  • 7

Ministar obrane Hrvatske Damir Krstičević podneo je ostavku, piše Jutarnji.hr.

Ovu odluku je doneo nakon kritika predsednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je rekla kako je vojska mogla biti i ranije poslata na mesta gde bukte požari.

- Nudim mandat na raspolaganje ili me premijer Andrej Plenković i predsednica Kolinda Grabar-Kitarović mogu odmah smeniti ukoliko se pokaže da vojne snage nisu na vreme i kvalitetno reagovale na požar - kazao je ministar obrane Damir Krstičević Jutarnjem povodom kritika da je zakazao sistem.

Objasnio je kako funkcioniše sistem u Hrvatskoj u ovoj i sličnim situacijama.

- Poznato je kako sistem zapovedanja funcioniše. Zahtev za angažman Hrvatske vojske daje glavni vatrogasni zapovednik, a ja do danas nisam dobio nikakv zahtev. U ovom trenutku na terenu je 200 vojnika i još 500 u pripravnosti, a naši vojnici već su "izginuli" u gašenju - kazao je Krstičević.

Premijer Andrej Plenković izjavio je da ne prihvata ostavku koju je ranije danas podneo potpredsednik vlade i ministar odbrane Damir Krstičević.

On je po povratku u Zagreb održao vanrednu konferenciju za novinare na kojoj je na ovu opasku predsednice odgovorio da je ministar odbrane i potpredsednik vlade Krstičević delovao preventivno i angažovao prpadnike vojske kako bi bili spremni da pomognu, kad zatreba.

Tokom jučerašnjeg popodneva doneta je usmena odluka o angažmanu hrvatske vojske, koji je usledio u okviru svih zakonski predviđenih procedura.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA