Političar HDZ-a nudio mito novinaru da ne objavi priču o njegovim malverzacijama: Morao je da podnese ostavku na sve fukcije! (VIDEO)

"Ne znam koliko ćeš ti novaca za to dobiti, ja ću to tebi platiti jedan naprema tri", rekao je političar...

  • 2

HDZ-ov saborski zastupnik Franjo Lucić nudio je mito novinaru Telegrama tražeći zauzvrat da ne piše o njegovom kontroverznom poslovanju i stečaju firmi u njegovu vlasništvu, a zatim je zbog toga morao da podnese ostavku na sve političke dužnosti u HDZ-u.

Skandal: Tompsonu ipak dozvolili koncert povodom "Oluje"

Čuveni hrvatski novinar Drago Hedl, istraživao je poslovanje pomenutog hrvatskog političara, koji nije želeo da mu se odazove na poziv za intervju već mu je u telefonskom razgovoru rekao kako mu je, odustane li od teksta koji priprema, spreman da plati tri puta više nego što će mu za tekst platiti redakcija Telegrama, piše Lupiga.

- Ako me možeš razumeti, ako to tebi nešto znači, ako to nešto košta, ne znam koliko ćeš ti novaca za to dobiti, ja ću to tebi platiti jedan naprema tri - čula je cela Hrvatska kako Lucić Hedlu govori u telefonsku slušalicu. Snimak ovog telefonskog razgovora možete čuti OVDE: 

Drago Hedl inače je istraživao poslovanje Lucića jer ga je "impresionirala njegova imovinska kartica i činjenica da čovek ništa nema, a već je toliko godina u politici, od 1995. godine u HDZ-u, četvrti mandat u Saboru, pre toga dugogodišnji gradonačelnik Požege".

- Pokušao sam da istražimi korene njegovog "siromaštva". Kako je do toga došlo, kako je, uprkos pripadnosti HDZ-u, čisti proleter. Taj čovek nema ni kuću, ni stan, ni auto, ni jahtu, ni privatni helikopter, ni kune ušteđevine, ni Roleks… Samo njivicu od 1.052 metra kvadratna i saborsku platu - objasnio je Hedl motive svog istraživanja.

Kada je krenuo tragom malverzacija u Podravskoj banci kojoj je Lucić dugovao oko 14 miliona kuna, zatim malverzacija u poslovanju Lucićevih firmi TOFRADO i TOFRADO bačvarija, kao i mnogih drugih firmi sa kojima je poslovao i koje su se redom vodile na članove njegove najuže porodice, novinar je želeo da dobije odgovore i od samog Lucića.

Kako se sporni telefonski razgovor desio u sredu 26. jula, a ostavka Lucića desila svega par dana nakon toga, tamošnja javnost postavila je pitanje nije li to potez čoveka koji je shvatio svoju grešku. Drago Hedl sa druge strane smatra da ostavka ovog političara ne znači priznavanje njegove greške niti pokušaj brisanja savesti.

- Mislim da bi bili svi puno zadovoljniji da je dao ostavku na mesto zastupnika u Hrvatskom saboru. Ali sam je rekao da tamo ostaje jer od nečega mora živeti. O njegovim moralnim principima ne bih. Ali sviđa mi se njegov smisao za humor. U ostavci je napisao kako je o svom činu obavestio i predsednika stranke Andreja Plenkovića. Duhovito. A mislim da je bilo ovako - Predsednik stanke Andrej Plenković nazvao je Lucića (nemam snimljeno) i rekao mu: „Čuj, Franjo, jel' znaš da si podnio ostavku? - izjavio je Hedl za Lupigu.

Foto: Medija centar Beograd

Hrvatski portal Telegram tvrdi da će u narednom periodu objavljivati niz informacija vezanih za poslovanje ovog političara, uključujući i dokument kojim je bivša potpredsednica Vlade i tadašnja ministarka pravde Jadranka Kosor donela odluku o ukidanju subvencionisanja kamate za Lucićeve kredite, zbog njegovog nenamenskog trošenja, koja je povučena nakon desetak dana.

Takođe, objaviće i kako je Lucić dobijao ogromne kredite uključujući i one iz sredstava Hrvatske banke za obnovu i razvoj, kako su njegove firme, da bi prale novac, jedna drugoj prodavale mašine po višestrukoj ceni od nabavne, te kako se odvijao tok novca unutar porodice Lucić koji je onda završio u ulaganjima u izgradnju apartmana u Srimi, kraj Šibenika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA