≫ 

Uhapšen vatrogasac piroman: Sa uživanjem gledao kako sve gori u Hrvatskoj

Osim što mu prema zakonu preti zatvorska kazna kao i nadoknada štete, ne treba odbaciti i moguće lečenje u nekoj od institucija

  • 4

Požari koji proteklih dana haraju Dalmacijom napravili su višemilionsku štetu, a paralelno s borbom vatrogasaca protiv vatrene stihije policija intenzivno traga za piromanima. Za hvarsku buktinju je odgovoran 22-godišnji I. L., dobrovoljni vatrogasac s Hvara koji se, ironije radi, prvi od kolega našao na mestu požarišta čim je stigla dojava o požaru, navodi "Jutarnji".

Vlada antisrpska paranoja u Hrvatskoj: Koriste požare za huškanje na Srbe, šire se teorije zavere!

Nakon više od dve nedelje hvarska policija rešila je slučaj tri požara - tačnije od 13. avgusta uz crkvu u Dolu kod Staroga Grada, pa od 15. avgusta na predelu Lukov Dolac nadomak mesta Brusje i onaj od 20. avgusta kada je izgorelo 20 hektara niskog rastinja i suve trave kod Viternice u blizini Selca kod Staroga Grada.

S obzirom na niz nelogičnosti u izjavama kao i ponašanju samog 22-godišnjeg hvarskog dobrovoljca, koji se inače profesionalno bavi ribarenjem, inspektori su uspešno složili kockice i povezali su ga s tri piromanska čina, a vatru je u sva tri slučaja zapalio šibicama.

Sreća u nesreći jeste da su u sva tri navrata ostali vatrogasci, uprkos jakom vetru koji je danima šibao Dalmacijom, uspešno dobili bitku s vatrom te je sprečili da se proširi na objekte.

Protiv hvarskog dobrovoljca policija je nakon sprovedenog istraživanja podnela splitskom Opštinskom državnom tužilaštvu kaznenu prijavu, a osumnjičeni piroman uživa u gledanju vatre pa se zbog toga već nekoliko godina sa svojim kolegama dobrovoljcima po otoku bori s vatrenim stihijama.

Osim što mu prema zakonu preti zatvorska kazna kao i nadoknada štete, ne treba odbaciti i moguće lečenje u nekoj od institucija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeca

    2. septembar 2017 | 12:17

    Nije ironija sto se ovaj kreten prvi nasao na mestu pozara vec je dosao da se divi svom "delu" I cuje sta drugi misle.

  • Шах мат

    2. septembar 2017 | 22:45

    Најстроже казне за пиромане

  • Dragan

    3. septembar 2017 | 06:28

    Neka se uradi DNK analiza,mozda mu je cukun dedaSrbin i eto motiva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA