Odbegli zatvorenik iz sarajevskog zatvora posle 8 dana uhapšen: Krio se u mlinu, pronašli ga u koritu reke

Filmski beg zatvorenika Amela Sejfovića iz KPZ u Sarajevu, kao i velika policijska potraga trajali su od 3. do 11. septembra

  • 1

Amel Sejfović, koji je uhvaćen nakon osam dana bekstva, uz jaku policijsku pratnju prebačen je u MUP KS. Kako javlja Avaz.ba sa lica mesta, Sejfović je pronađen u koritu reke Fojnice.

Bekstvo iz zatvora u Sarajevu: Pucao na čuvare, pa preskočio zidine i pobegao na motoru

- Krio se proteklih dana u jednom mlinu, a kako smo čuli, navodno, hteo da pređe reku, kada su ga spazili specijalci su ga uhapsili. Hvala Bogu da je ova drama okončana. Nije bilo jednostavno proteklih dana gledati brojne specijalce i znati da je begunac tu negde. Svi smo bili preplašeni - rekao je jedan od meštana sela Buce.

Filmski beg zatvorenika Amela Sejfovića iz KPZ u Sarajevu, kao i velika policijska potraga trajali su od 3. do 11. septembra. Podsećamo, u nedelju u 14.30 sati MUP KS dobio je dojavu da je zatvorenik Amel Sejfović pobegao iz sarajevskog zatvora, gde je prethodno pucao iz vatrenog oružja.

Ispred zgrade KPZ-a na ulici ga je čekao saučesnik na motoru, odakle su se uputili prema naselju Ciglane, gde je motor pronađen.

Foto: Tanjug/AP

Sejfovića je čekao Dževad Hazić koji ga je Audijem 3 vozio jedan deo puta, a potom je seo u Golfa 5 kojim je upravljao Mirza Fazlić, koji ga je prevezao u Visoko.

Akcija pronalaska Amela Sejfovića uključila je pretrese brojnih objekata na području Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona.

Osim Fazlića i Hazića, uhapšeni su i pritvoreni i Amir Ibrahimi, kao zatvorski stražari Nikola Simić i Armin Delalić, osumnjičeni za krivično delo protivzakonito oslobađanje uhapšene osobe kao i medicinski tehničar KPZ-a Igor Miloš, osumnjičen za krivično delo omogućavanje bega osobi kojoj je oduzeta sloboda.

Sarajevska policija uhapsila je i Sanjina Borčaka koji je Sejfoviću bio podrška, a nabavljao mu je i hranu, piše Avaz.ba.

Fotografije sa mesta događaja pogledajte OVDE.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    11. septembar 2017 | 20:06

    Da je otisao kod prijatelja u neki stan u sred Sarajeva,nasli bi ga "malo morgen"!!! Tamo se ne zna ni ko gde zivi,ni ko gde stanuje,a najgore je sto to nikog i ne interesuje!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA