Policajac Ivan K. je istog dana zaustavio poznatu pevačicu i stavio u džep 50 evra. Odmah nakon toga je dobio otkaz!

Branitelj Ivan K. je u završnom govoru takođe ukazao na činjenicu da je istog dana kada je zaustavio Slovenca, Ivan K. zaustavio i poznatu pevačicu Natali Dizdar, što ukazuje na profesionalizam policajca

  • 6

Zato što je za sebe zadržao 50 evra od saobraćajne kazne, bivši policajac iz Slunja u Hrvatskoj, Ivan K. (51) ostao je bez posla i na zagrebačkom Županijskom sudu nepravosnažno osuđen na uslovnu kaznu od osam meseci zatvora.

Ispovest Srbina koji radi u Hrvatskoj, a kolege ne znaju odakle je: Često se čuje "past će bomba na Beograd"

Sud mu je izrekao i bezbednosnu meru obavljanja policijskog posla u trajanju od tri godine. Ivan K. je već prijavljen u Zavodu za zapošljavanje tako da, prema svemu sudeći, ta mera i nema nekog smisla, piše Jutarnji list. Takođe, oslobođen je i plaćanja troškova kaznenog postupka.

Prema presudi, Ivan K. je u septembru 2014. godine, kao saobraćajni policajac, u Rastokama zaustavio "citroen ksaru" kojim je upravljao Slovenac S. K., a nakon što je S. K. na D1 neovlašćeno preticao druga vozila i naplatio mu kaznu od 50 evra, za šta Slovencu nije izdao potvrdu. Novac je zatim zadržao za sebe.

Tokom postupka Ivan K. je poricao delo, tvrdeći da kaznu nije napisao zato što nije bio siguran da je S. K. počinio prekršaj i da je postupao u skladu s uputstvom nadređenih da ne treba insistirati na sankcioniranju u slučajevima kada bi se teško moglo procesuirati konkretnu osobu.

Branitelj Ivan K. je u završnom govoru takođe ukazao na činjenicu da je istog dana kada je zaustavio Slovenca, Ivan K. zaustavio i poznatu pevačicu Natali Dizdar, što ukazuje na profesionalizam Ivana K. u obavljanju dužnosti, bez obzira na to da li su u pitanju poznate osobe ili ne, piše Jutarnji list.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vera

    28. septembar 2017 | 12:54

    Katolička crkva u Hrvatskoj organizuje molitve ispred bolnica gde se rade pobačaji pa ih zato RH ima najmanje u EU: 24sata.hr Molitelji se vratili ispred klinika i bolnica: Kampanja je počela...

  • Crolywood

    28. septembar 2017 | 12:45

    Ceo svet priča o snimanju Jemsa Bonda u Dubrovniku a u Splitu se već snimaju dva filma, Ibiza i Mamamia 2...

  • Sluge

    28. septembar 2017 | 12:55

    Na dnevniku u RH kažu da srbi na istoku Hrvatske beru grožđe za samo 3E/1h.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA