≫ 

Župan iz HDZ-a brutalno tukao ženu godinama, ima ljubavnicu i ne pomišlja o ostavci: Iz stranke je ignorišu, a komšije i porodica napadaju

Žena je ispričala da je suprug godinama fizički zlostavlja i da je tokom poslednjeg batinjanja šamarao, gurao, a jednim od udaraca je bacio na radijator što ju je, kako kaže, par puta ošamutilo

  • 1

Slučaj HDZ-ovog požeško-slavonskog župana Alojzija Tomaševića, koji je priveden zbog porodičnog nasilja, pored ustaških simbola i Agrokora, samo je još jedan u nizu koji okupira hrvatsku javnost, a zbog kojeg je vladajuća stranka raspustila požeško-slavonski ogranak.

Devojku (26) držao zatočenu tri dana na šetalištu bisera hrvatskog primorja: Omamio je, vezao, maltrerirao i tukao!

Nasilje Tomaševića nad suprugom Marom je tema svih hrvatskih medija, članova vlade, premijera Andreja Plenkovića i Sabora, posebno nakon što je žrtva nasilja obelodanila da je o fizičkom zlostavljanju u dva navrata pisala šefu HDZ-a očekujući zaštitu.

Opozicija i neke stranačke kolege traže Tomaševićevu ostavku, dok se policija o vom slučaju još nije oglasila.

Nakon saznanja da je župnik Tomašević pretukao suprugu, Nacionalno veće HDZ odmah je raspustilo županijsku organizaciju u Požegi.

- Osuđujemo takvo ponašanje i ako se pokaže da su informacije tačne, ne vidim načina kako bi on mogao ostati župan - rekao je premijer i stranački lider Plenković u Saboru uoči sednice Kluba zastupnika HDZ.

Foto: Tanjug/AP

Dodao je da Tomaševićev odlazak s mesta župana nije samo pitanje procedure, nego i pitanje morala, kazao je Plenković i dodao da će, ako se ispostavi da su informacije o nasilju tačne, stranka pokrenuti disicplinski postupak protiv vinovnika o čemu će, kako je rekao, odlučiti Visoki časni sud stranke.

- To je neugodna situacija, žao mi je da je do toga došlo, nije dobro za njegovu suprugu, ni za njega - naveo je Plenković.

Plenković se osvrnuo i na navode pretučene supruge požeškog župana, Mare, o tome da mu je u dva navrata pisala o nasilnom ponašanju svoga supruga, rekavši da je za to čuo iz medija, ali da je proverom pronađen jedan mejl od 30. maja, koji je stigao na adresu sekretarijata stranke. Premijer tvrdi da o tom mejilu nije bio obavešten, te da jeste, on bi, kaže, reagovao.

- Žao mi je što to nije bilo ranije, potkrala se greška. Ima puno dopisa koji su anonimni, a on je u šumi tih mejlova bio nedovoljno percipiran od mladih saradnika u stranci - naveo je i dodao da je iznenađen da mu je supruga Tomaševića pisala jer je ni ne poznaje.

Printksin: RTL

- Ali nakon ovoga što se dogodilo mislim da smo kao stranka reagovali blagovremeno - zaključio je Plenković.

U međuvremenu Mara Tomašević je u svojoj ispovesti za portal Index.hr ispričala da je suprug godinama fizički zlostavlja i da je tokom poslednjeg batinjanja šamarao, gurao, a jednim od udaraca je bacio na radijator što ju je, kako kaže, par puta ošamutiloIspričala je i da je Plenkovića upozorila sa dva mejla koje je, kako kaže, on ignorisao.

- Poslala sam dva mejla gospodinu Plenkoviću još pre ovih izbora, ali nisam dobila odgovor. Htela sam da ga upozorim da takva osoba kao što je moj muž ne može da obavlja dužnost župana i da (lider HDZ) nešto preduzme. Odgovor nisam dobila, žao mi je - rekla je.

Navela je da poslednje batinjanje nije i bilo prvo i jedino. Događalo se to, tvrdi, često, a jednom prilikom joj je razbio i mobilni telefon.

Foto: Milena Đorđević

Ispričala je i da je suprugu prigovorila da takvo ponašanje ne dolikuje njegovoj funkciji, a on joj je na to odgovorio:"Meni niko ništa ne može...". 

Upitana zašto ga ranije nije prijavila nadležima, Mara kaže da su je u tome sprečavala deca. Od poslednjih batina, kaže, supruga nije videla i ne zna gde se nalazi, te dodala i da on u Zagrebu ima ljubavnicu.

- Od toga je sve krenulo. Imam dokaze da ima ljubavnicu. Pročitala sam ljubavne poruke i našla sam ih zajedno. Vozao ju je u automobilu, slao joj je novce. Imam račune. Zatekla sam ih u kabinetu. Kad sam ga upitala što ona tu radi, pokušala je da pobegne na druga vrata. Imam više dokaza i od toga je sve krenulo - ispričala je Mara.

Mara Tomašević kazala je juče novinarima u Požegi kako je dosad niko nije kontaktirao nakon što je u javnost iznela informacije o svom nasilnom suprugu.

- Niko me nije kontaktirao. Čak me napadaju svi, groze se zašto sam to napravila - kazala je, a na pitanje novinara tko je napada, kazala je: "Ko? Deca, rodbina, svi...".

Printksin: RTL

Potresena žena vratila se juče na posao, a supruga od kad ga je prijavila nije videla.

- Nemam se čega više bojati. Može me jedino ubiti - kazala je.

Tomašević je priveden u policiju juče zbog sumnje na porodično nasilje. Njegova supruga, koja ga je prijavila, primljena je u Opštu županijsku bolnicu u Požegi.

Tomašević je za župana izabran 2013. i ponovno u junu ove godine, a pominjan je i kao mogući ministar branitelja. Učesnik je poslednjeg rata, a u junu 2012. pezionisan je u činu brigadnog generala Hrvatske vojske.

Opozicija je danas žestoko reagovala na služaj Tomaševića koji, kako smatraju, mora podneti ostavku i snositi sankcije.

Kako javlja Dnevnik.hr, Tomašević izbegava medije, a ljudi koji su mu blisku kaže da ne namerava da podnese ostavku.

Foto: wikimapia.org

Prema poslednjim informacijama, policija je podnela krivičnu prijavu protiv požeško-slavonskog župana Alojzija Tomaševića, iz vladajućeg HDZ, zbog nasilja u porodici, oduzela mu jedan pištolj za koji nije imao dozvolu i zabranila mu da priđe žrtvi u narednih osam dana.

U policijskom saopštenju se navodi da je krivična prijava podneta za delo "telesna povreda".

Tomaševića je policiji prijavila supruga Mara, koja je juče hrvatskim mediima izjavila da to nije bio prvi put da se on fizički obračunava sa njom.

- U protekla dva dana o meni i o problema u mojoj porodici u javnost su plasirane mnoge dezinformacije, te se ovim putem želim da se izjasnim o svemu... Istina je da je i u mom braku bilo problema. Ali, bračne razmirice bile su isključivo verbalnog karaktera - tvrdi Tomašević.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto: RTL)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    5. oktobar 2017 | 11:45

    Nasilnike na stub srama ,koliko je zena sto ne smiju pisnuti od straha od nasilnika unisten zivot sistematski,na spavanju ga uhvatiti...sadistu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA