≫ 

Panika u Splitu: Muškarac se razneo bombom nasred plaže (VIDEO)

Pregovarač Specijalne policije pokušava da odgovori muškarca da počini suicid

  • 0

Na plaži "Obojena svetlost" u Splitu muškarac se razneo bombom, jednom od tri kojima je poslednja dva i po sata pretio tokom pregovara s policijom, nezvanično saznaju hrvatski mediji.

Ovo su najluđi pregovori sa "samoubicama": Pretili da će da skoče sa niskog 1. sprata!

Čule su se dve detonacije pa se pretpostavlja da je muškarac aktivirao bombu.

- Nisam se osećala sigurno, ne znam šta mu se događa u glavi. Stao je ispod nizbrdice i počeo da prilazi objektu gde ja radim. Policija mi je govorila da se maknem. Nekako sam uspela da iskoristim priliku i pobegnem. Ne znam koliko je tamo policajaca. Dva policajca su sve vreme bila sa mnom. Još jedan gost je tamo, sakrio se - rekla je za index.hr.

- Jedino što sam načula je da viče kako je nezadovoljan državom. Vozio se u nekom manjem, starijem automobilu, ali ne mogu tačno da procenim. Bežim sad kući na sigurno, želim da se zahvalim policajcima. Tamo je pregovarač - dodala je.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska je oko 17.30 sati primila dojavu građanina koji je naveo da se nalazi na plaži u delu Kaštelet u Splitu i da kod sebe ima eksplozivno sredstvo.

Muškarac je nazvao 192, predstavio se i rekao: "Halo, imamo bombu. Izvadio sam osigurač. Sklonite ljude da neko ne nastrada."

Policija se odmah uputila tamo i obezbedila mesto kako bi onemogućila pristup građanima, piše dnevnik.hr. Plaži je onemogućen pristup u radijusu od 400 metara. Zaustavljaju se i preusmeravaju vozila u smeru Instituta. Na licu mesta su i vatrogasci.

- Na teren je upućena i specijalna jedinica policije s pregovaračem. Radi se o poznatoj osobi, hrvatskom državljaninu, s kojim smo stupili u kontakt - kažu u policiji.

Pregovarač Specijalne policije pokušava da odgovori muškarca da počini suicid. Kako saznaje index.hr, nije policiji izneo nikakve posebne zahteve i nemaju ga u kriminalističkoj evidenciji.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA