≫ 

POSLEDNJA VEST: Sin Ivice Todorića se vratio u Hrvatsku! Nije hteo da kaže gde mu se krije otac

U zgradu je ušao kroz garažu i isto tako izašao pa su i on i advokati izbegli novinare

  • 0

Advokat Ante Todorića portalu Index saopštio je kako je sin Ivice Todorića došao u Hrvatsku i da će danas biti saslušan. To se i desilo, ali je nakon ispitivanja pobegao novinarima. 

Misica Hrvatske se udala za Todorićevog sina, uživala je u luksuzu, družila se sa moćnicima, a sada hoće razvod! (FOTO) (VIDEO)

Ispred zgrade Županijskog državnog tužilaštva brojni su novinari čekali Antu Todorića i njegove advokate. Jedan od njih izjavio je kako će ispitivanje biti oko podneva, ali Ante Todorić ispitan je sat vremena ranije, a u zgradu je ušao kroz garažu i isto tako izašao pa su i on i advokati izbegli novinare.

Kako je potvrdio njegov advokat Fran Olujić poratlu Index, on je izneo svoju obranu i porekao je sve što mu se stavlja na teret.

- Na pitanja istražitelja nije odgovarao već je samo iznio svoju obranu - dodao je.

Na pitanje što sad dalje i hoće li se vratiti u London, Olujić odgovara kako "njegov klijent živi u Londonu i da će se vrlo verovatno tamo i vratiti".

Printskrin: Tanjug

Nnovinari su ipak uspeli da dođu do njega. Ispred Kulmerovih dvora Ante Todorić je rekao da je "sve porekao što mu se stavlja na teret".

- Došao sam u Hrvatsku kao što sam i obećao. Porekao sam sve što mi se stavlja na teret. Istraga je u toku i nemam dalje komentara - rekao je Ante Todorić koji nije želeo da odgovori na pitanje gde je njegov otac Ivica Todorić.

Od ranog jutra Index je pokušavao da dođe do advokata Ante Todorića, ali se nisu javljali. U 10 sati Fran Olujić potvrdio je da je Ante Todorić u njegovoj pratnji došao u Republiku Hrvatsku.

- To smo obećali i najavili. Očekujemo da ćemo danas obaviti prvo ispitivanje u Županijskom državnom tužilaštvu - otkrio je.

Foto: agrokor.hr

Ante Todorić je u Zagreb doputovao automobilom, a prema nekim informacijama on se vratio kasno sinoć. Međutim, njegov otac, Ivica Todorić, kojem je jedinom određen istražni pritvor u odsustvu, još nije dostupan hrvatskm pravosuđu pa će za njim biti raspisana poternica. Inače, njegovi advokati su već ranije najavili žalbu na rešenje o istražnom pritvoru.

Todorić se sumnjiči za proneveru preko milijardu kuna. 

Uz Todorića i sinove, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju Agrokor su osumnjičeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izveštaj za Agrokor.

Svi osumnjičeni terete se za više krivičnih dela iz oblasti privrede, odnosno zloupotrebu privrednog poslovanja, flasifikovanje dokumenata i nezakonito vođenje poslovnih knjiga.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA