≫ 

Milijarder Božidar vratio se kući nakon dve godine: Najviše mu se obradovali ljudi kojima je dužan milione

U početku su mislili da je otišao na Svetsko rukometno prvenstvo u Katar

  • 0

Božidar Gorup, prvi zagorski miilijarder i vlasnik poslovnog carstva vratio se juče u Hrvatsku nakon što se za njim tragalo gotovo dve godine.

Pojavio se snimak hrvatske studentkinje koja NA PREDAVANJU ŠMRČE DROGU sa stola (VIDEO)

Po Božidara je u inostranstvo otišao brat Damir. Gorupi su prešli granicu i vratili se kući, a njihov povratak su osim porodice najviše iščekivali brojni potražioci koji od njega traže milionske iznose.

Porodica ga je poslednji put videla 19. januara 2015. u njihovom domu u Tomaševcu kraj Klanjca, a njegov nestanak prijavili su 2. februara.

U početku su mislili da je otišao na Svetsko rukometno prvenstvo u Katar, međutim Gorupu od tada nema ni traga ni glasa.

Poslednji trag o njemu hrvatska policija ima sa aerodroma Nikola Tesla, gde je 25. januara 2015. kupio avionsku kartu za Dohu. Kartu je platio gotovinom na šalteru, pa je otputovao u 12:30 časova. Prema snimcima nadzornih kamera na aerodromu, bio je sam i nije delovao uznemireno. Iz Dohe je odleteo za Manilu.

Foto: A. Nalbantjan

Poslednja lokacija na kojoj je 51-godišnji tajkun iz Tomaševca kod Klanjca trebao biti viđen je filipinska prestonica Manila, ali tamošnja policija već godinu dana ne odgovara na pitanja hrvatskih kolega.

Podaci o nestalom Gorupu su i na Interpolovoj poternici, s napomenom da je prepoznatljiv po ožiljku od operacije slepog creva.

- Gorup grupa ima tri dela, prvi je vezan za poljoprivredu, trgovinu i kooperaciju, drugu grupu čini stočarstvo, a treću grupu za obnovljive izvore energije sada slažemo - govorio je u zlatna vremena predsednik uprave Božidar Gorup.

- Moj brat se u Dohi nije dugo zadržao, samo je preseo na avion za glavni grad Filipina, Manilu, a tamo je sigurno sleteo. Od tada nije zabeleženo da je napuštao Filipine - kazao je medijima nekoliko meseci nakon nestanka Božidarov brat Damir.

Prema rečima njegovog brata Damira, poslovno carstvo Gorup doslovno je preko noći propalo. To je jako potreslo Božidara koji se našao u prevelikom stresu i bezizlaznoj situaciji kada je trebao otpuštati ljude.

Navodno je Gorup dobijao i neke vrlo ozbiljne pretnje što ga je dodatno uznemirilo. Zbog svega toga je nekoliko meseci pre nestanka nosio pištolj.

Daljinac

(Telegraf.rs/Jutarnji)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA