≫ 

Roditelji iz Banjaluke u strahu: Osuđeni pedofil se doselio u kuću preko puta osnovne škole

Majka jednog učenika saznala je da se D. A. doselio pored škole i o tome preko vajbera obavestila ostale roditelje

  • 3

Roditelji čija deca idu u Osnovnu školu "Branko Ćopić" u Banjaluci uspaničili su se, jer se u kuću koja se nalazi preko puta ove škole doselio osuđeni pedofil. Prema nezvaničnim informacijama, reč je o D. A. (30), koji je upravo zbog seksualnog uznemiravanja devojčica ranije bio osuđen. Pošto je odslužio zatvorsku kaznu iznajmio je kuću u Ulici Miše Stupara, koja je samo nekoliko metara udaljena od školskog igrališta!

Opasni pedofil Osmančević 7 godina bio u bekstvu: Ovaj monstrum je dečaku (5) i njegovoj sestrici (3) ejakulirao po licu!

U policiji su pojasnili da ne postoji zakonsko uporište za njihovo delovanje, jer je pomenuti muškarac odslužio kaznu.

Međutim, policija nije ignorisala upozorenja roditelja.

Policajci su već ovih dana pojačali kontrole i često obilaze oko škole i kuće u kojoj se on nastanio.

Majka jednog učenika saznala je da se D. A. doselio pored škole i o tome preko vajbera obavestila ostale roditelje. Ona je u njihovoj grupi napisala da je od jedne učiteljice dobila informaciju da se D. A. doselio preko puta, piše Blic.

- Simpomatično je da se čovek koji je nedavno odležao kaznu zbog zbog zlostavljanja dece nastani direktno uz osnovnu školu – napisala je jedan od majki.

Foto: Pixabay

Otac jednog deteta napisao je da je obavestio inspektora u policiji, koji se bavi ovom vrstom delikta. Ovaj mu je navodno rekao da oni ne mogu uticati na to gde će se D. A. doseliti i da ne mogu reagovati, osim ako se nešto ne desi.

DIREKTORKA ZVALA POLICIJU

Direktorka Osnovne škole "Branko Ćopić" Banjaluka Branislava Pejašinović rekla je da je obaveštena o ovom slučaju.

- Nemam sigurne informacije da je to istina, ali odmah po saznanju sam obavestila policiju i zatražila pojačanu kontrolu oko škole. Dobila sam odgovor da će oni, u skladu sa svojim mogućnostima, pojačati nadzor - rekla je Pejašinovićeva.

NOVI ZAKON BIĆE DRUGAČIJI

Trenutno je u proceduri novi zakon o pedofilima, po kojem registrovani pedofil neće smeti da stanuje u blizini škola.

Foto: Pixabay

Banjalučka policija uhapisla je D. A. krajem januara prošle godine zbog sumnje da je od 22. novembra 2013. do 28. oktobra 2015. presretao učenice starosti od 8 do 10 godina.

Devojčice je zaustavljao oko škole i pokazivao im pornografske fotografije na mobilnom telefonu i govorio im reči neprimerene za decu tog uzrasta.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    21. novembar 2017 | 21:31

    Za pedofile trebaju biti najstrože moguće kazne!!! I trebao bi se napraviti javni registar!!!

  • Sveto

    21. novembar 2017 | 23:04

    Divni naši milicajci.Šteta što propade ona država.Ona policija bi to lako riješila.Tad smo bili daleko daleko bezbjedniji a danas...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA