≫ 

Petra (6) je ubio lift, Kumanovom se prolile reke suza zbog užasne sudbine dečaka. Počelo je suđenje odgovornima, čak su i oni plakali

Počelo suđenje za tragediju koja je potresla Makedoniju

  • 1

U Osnovnom sudu u Kumanovu, gde je danas počelo suđenje za smrt dečaka Petra Petkovskog, koji je izgubio život u liftu zgrade u kojoj je živeo, prolile su se suze. Plakali su i roditelji dečaka, ali i optuženi.

Lift nije igračka: Predstava koja deci pomaže oko pravilne upotrebe lifta (FOTO)

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA: Lift prepolovio čoveka! (VIDEO)

Tragedija, koja je potresla Makedoniju, dogodila se 26. juna prošle godine u Kumanovu. Šestogodišnji dečak, Petar Petkovski je tog dana izašao iz stana na šestom spratu želeći da se poigra u dvorištu ispred zgrade. Ušao je u lift na kome se, kako su tada izjavile komšije, klizna zaštitna vrata nisu zatvarala, pa su se, dok se lift kretao, mogli videti betonski zidovi na međuspratovima.

- Najverovatnije zbog dečije ljubopitljivosti, neznanja ili straha, mališan je pružio ruku pa ga je lift povukao i smrskao mu glavu, pričali su potreseni susedi.

Vatrogasci i serviseri liftova tri sata su pokušavali da izvuku telo mrtvog dečaka. Očevidci su pričali da nikako nisu uspevali da otvore vrata lifta, pa su ih na kraju razvalili heblom.

Lekar iz Hitne pomoći je potvrdio da je dete umrlo zbog povreda glave.

Printskrin: Tanjug

Za ovaj tragičan događaj optužena su "četiri subjekta", dok je "jedno fizičko i jedno pravno lice" priznalo krivicu zbog propusta vezanih za tehničku inspekciju i rad lifta.

Upravnik firme koja brine o zgradi u kojoj se desila nesreće, M.S. na sudu je rekao da zbog moralne odgovornosti priznaje krivicu, da žali zbog smrti malog dečaka, izražavajući saučešće njegovim roditeljima.

- Ni 18 meseci nakon tragičnog događaja niko od njih nije nam izrazio saučešće, niti kajanje, a sada je prekasno. Radi se o malom detetu koje je izgubilo život zbog neodgovornog rada subjekata koji imaju zakonsku i moralnu odgovornost da postupaju i da se brinu o životu porodica koje žive u zgradama, i da se brinu o liftovima - izjavio je, a prenosi portal kumanovskimuabeti.mk, Hristijan Georgievski, pravni zastupnik porodice Petkovski.

Otac nesrećnog dečaka, Nikola Petkovski očekuje da će sud u Kumanovu doneti pravičnu presudu i da će državne institucije posvetiti veću pažnju i kontrolu firmi koje brinu o zgradama, kao i o firmama zaduženim za servisiranje liftova.

Daljinac

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hmmm

    1. decembar 2017 | 09:12

    I opet najveca krivica roditelja jer tako malo dete ne bi trebalo samo u lift...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA