≫ 

Ovako mediji u regionu izveštavaju o ubistvu Olivera Ivanovića (FOTO) (VIDEO)

Hina prenosi da je sever Kosovske Mitrovice, gde živi većinsko srpsko stanovništvo pod blokadom jakih policijskih snaga

  • 1

Mediji u regionu bez izuzetka na udarnim stranama prenose vest da je jutros u Kosovskoj Mitrovici izvršen atentat na lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića.

Svetski mediji bruje o ubistvu Ivanovića: Pojačaće se tenzije nakon smrti "jednog od ključnih političara na severu Kosova" (FOTO) (VIDEO)

Pozivajući se beogradske, mediji u regionu prenose da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, kao i da je delegacije Srbije u Briselu napustila razgovore sa Prištinom koji je trebalo da se održe danas, nakon trinaestomesečne pauze.

Hina prenosi da je sever Kosovske Mitrovice, gde živi većinsko srpsko stanovništvo pod blokadom jakih policijskih snaga. Agencija navodi da je Oliver Ivanović bio jedan od vođa kosovskih Srba i nekadašnji zastupnik u Skupštini Kosova koji je predvodio zastupničku grupu "Povratak".

Printskrin: 24sata.hr

Navodi i da je važio za umerenog političara koji uživao ugled međunarodne zajednice, a 1999. godine, kada je formirano Srpsko nacionalno veće, Ivanović je postao predsednik njegovog izvršnog odbora za severno Kosovo. Podsećaju i da je Ivanović pre tri godine uhapšen i više od dve godine proveo je u pritvoru zbog navodnog ratnog zločina.

Fena podseća da je Ivanović jedan je od vođa kosovskih Srba i nekadašnji zastupnik u Skupštini Kosova koji je predvodio zastupničku grupu Povratak.

(BLOG UŽIVO) ATENTAT NA OLIVERA IVANOVIĆA: U Mitrovici opsadno stanje, Telegraf je na licu mesta (FOTO) (VIDEO)

Printskrin: Vijesti.me

Agencija MIA javila je da je Ivanović podlegao povredama zadobijenim od četiri metka u grudima.

Radio televizija Crne Gore prenela je da je direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić rekao da je delegacija Beograda napustila dijalog u Briselu i da se vraća u zemlju zbog ubistva Ivanovića.

- Ovo je zločinački i teroristički čin koji mora biti i biće kažnjen - izjavio je Ðurić, prenela je RTCG.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA