Kolinda se vraća kući iz BiH dan ranije: Obišla je opštine sa većinskim hrvatskim stanovništvom i selo gde se dogodio masakr

Navodi se da su razlozi skraćivanja posete organizacione prirode

  • 7

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović skratila je posetu BiH i okončaće je danas, obilaskom nekoliko opština na području srednje Bosne u kojima su Hrvati većinsko stanovništvo.

Kolinda stigla u BiH: Posetu započinje u Sarajevu, a svi se pitaju zašto nije došla sinoć kada je i bilo planirano (FOTO) (VIDEO)

Poseta Kitarović je najavljena kao trodnevna, ali će ona biti okončana dan ranije, tako da hrvatska predsednića neće ići u Tuzlu, Derventu i Orašje, preneli su mediji u BiH.

Navodi se da su razlozi skraćivanja posete organizacione prirode.

Foto: AP/Tanjug

Pozivajući se na krugove bliske hrvatskoj predsednici, N1 je objavila da će taj deo severne Bosne posetiti u martu kada njen kabinet bude privremeno izmešten u Brodsko-posavsku županiju.

A zbog vremenskih uslova otkazan je i planirani obilazak franjevačkog samostana na Gučoj Gori kod Travnika, pa će Kolinda Grabae-Kitarović danas posetiti smao o Novu Bilu, Vitez, Žepče i Usoru.

Tokom jučerašnjeg dana Kitarović se sastala sa članovima Predsedništva BiH, parlamentarcima i nadbiskupom Vinkm Puljićem.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Iako protokolom nije bilo predviđeno, Grabar Kitarović je posetila danas Ahmiće, javila je agencija Patria.

Kolinda Grabar Kitarović srdačno dočekana: Majke Srebrenice ugostile "Kraljicu Balkana"

Grabar Kitarović se, kako se navodi, poklonila žrtvama Ahmića kod spomen-obeležja i položila cveće.

ZLOČIN U AHMIĆIMA

U Ahmićima je 16. aprila 1993. godine ubijeno 116 Bošnjaka među kojima je bilo 33 žena i dece. Ovaj zločin, kako se navodi, otkrili su pripadnici mirovnih snaga UN.

Foto: AP/Tanjug

Za masakr u Ahmićima po komandnoj odgovornosti pred Međunarodnim krivičnim sudom u Hagu osuđeni su Hrvati Dario Kordić na 25, Vladimir Šantić na 18 godina i Drago Josipović na 12 godina zatvora.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Banja

    18. januar 2018 | 15:08

    Opet je dokazala koliko je velika i prava kraljica!

  • SBH

    18. januar 2018 | 16:27

    Toliko postuje i voli hrvate u bosni i bosnu.

  • Srpska Krajina-Knin

    18. januar 2018 | 21:22

    Nesto je brzo klisnula nazad,il se uplasila da je ne vodaju i po drugim "Ahmicima".Jadna kraljica,danas joj pade kruna iz Srebrenice.Sto ne ode do Prebilovaca da je tamo krunisu kako valja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA