Čim je Vučićev avion sleteo u Zagreb, počela je mećava: Sneg pada sve jače i jače, i tokom srpsko-hrvatskog sastanka neće stati (FOTO) (VIDEO)

Ovo nije prvi put ove zima da je sneg u potpunosti "paralisao" Hrvatsku

  • 0

Hrvatski mediji prenose da je kod njih ponovo nastupila prava zima. Sneg je jutros počeo da pada u središnjem delu Istre, ali na severu Hrvatske. Međutim, ono što je njima bilo posebno zanimljivo jeste i to što je sneg počeo da pada i u Zagrebu i to ubrzo nakon što je avion u kom je bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić sleteo na aerodrom Franjo Tuđman.

(BLOG UŽIVO) Grmela himna BOŽE PRAVDE, srpske zastave se vijore Zagrebom: Vučić se sastao sa Kolindom, Telegraf na licu mesta (FOTO) (VIDEO)

Već oko podneva sneg je počeo da pada dosta intenzivnije, a očekuje se da će padati i tokom celog sutrašnjeg dana.

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

Ovo nije prvi put ove zima da je sneg u potpunosti "paralisao" Hrvatsku. I tokom ranijih dana smo pisali o tome kako su u većem delu nama susedne zemlje putevi teško prohodni zbog padavina.

Građanima se savetovao oprez i da obavezno imaju zimsku opremu u svojim kolima ako kreću na put, a situacija je dodatno bila otežana i zbog jakog vetra.

Foto: index.hr

Dešavalo se da kasne polasci i odlasci autobusa, a komunalne službe su u svakom trenutku angažovane na čišćenju snega.

Hrvati su bili čak i upozoreni da će ako ne budu čistili sneg sa svojih vozila morati da plate visoku kaznu u iznosu od čak 100 evra.

Prognoza za sledeću nedelju

Na kopnu u utorak i sredu većinom oblačno, u utorak uz češći sneg i susnežicu, a nakratko ponegde, uglavnom na istoku, i kiša. Pred kraj srede doćiće do razvedravanja, pa će u nastavku nedelje biti delimično sunčano, ali uz vrlo hladne noći i jutra, prenosi Index.hr.

U prvoj polovini nedelje duvaće slab i umeren, u planinama, a u utorak i u središnjim predelima, i jak severni i severoistočni vetar, u Slavoniji, Baranji i Sremu i severozapadni vetar. Jugo će se na krajnjem jugu Jadrana zadržati još veći deo utorka, uz lokalne i obilnije pljuskove.

VIDEO: Telegraf u Zagrebu: Saznajte sve o susretu Vučić - Grabar Kitarović

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA