≫ 

NATO brodovi stigli u naš komšiluk

Tokom posete brodova planiran je niz zajedničkih aktivnosti pripadnika tri mornarice i organizovan obilazak kulturnih znamenitosti Crne Gore za goste

  • 13

NATO stalna grupa brodova (SNMG-2), u čijem sastavu se nalaze brod Kraljevske Mornarice Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske i Španije, uplovila je jutros u luku Bar, a u planu je niz zajedničkih aktivnosti pripadnika tri mornarice.

Drama na "Plavom Jadranu": Meštani spasavali članove posade, ali to nije najgore od svega

Reč je o brodu Kraljevske mornarice UKVB i Severne Irske HMS „Duncan“ (D-37), u ulozi komandnog broda i brod Kraljevine Španije SPS „VICTORIA“ (F-82).

Nakon uplovljenja, u Komandi Mornarice VCG upriličen je prijem za komandanta Grupe, komodora Majka Atlija (Mike Utley) i ostale komandante kod zamenika komandanta Mornarice VCG, kapetana fregate Jusufa Jonuza, preneo je portal RTCG.

"HMS ''Duncan'' (D-37) je razarač, u operativnoj upotrebi je od 2013. godine. Brod je dužine 152,4 m, širine 13,8 m, deplasmana (max.) 8.500 t, gaza 7,4 m, a maksimalna brzina koju postiže je 30 čvorova.

SPS ''VICTORIA'' (F-82) je fregata, u operativnoj upotrebi od 1987. godine. Brod je dužine 137,7 m, širine 14,3 m, deplasmana (max.) 4.445 t gaza 7,5 m a maksimalna brzina koju postiže je 30 čvorova", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tokom posete brodova planiran je niz zajedničkih aktivnosti pripadnika tri mornarice i organizovan obilazak kulturnih znamenitosti Crne Gore za goste.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prvi Hrvatski Redarstvenik

    23. mart 2018 | 17:35

    Tko još dolazi kome u posjetu sa oružjem?Pusta priča o razgledavanju i turističkoj posjeti. Nešto se sprema,ostaje za vidjeti.

  • Tigar

    23. mart 2018 | 19:27

    Opste poznata stvar ovih dana i meseci da je Nato digao celu vojsku od Ruskih obala,crnog mora pa do jadranskog.Jaki su dok ih Rusija i Kina ne samelju.

  • SVETO

    23. mart 2018 | 15:58

    Mozda su se pokvarili pa stoje tu😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA