Jaka poruka sudije koja je kaznila Davida Komšića sa 30 godina zatvora zbog brutalnog ubistva trudne Kristine (18)

Ono što je zaprepastilo sudju, ali i javnost, jeste činjenica da je Davidova porodica sve vreme tokom suđenja pokušavala da ocrni žrtvu

  • 1

Presuda na 30 godina zatvora, kojom je osuđen David Komšić (20) za brutalno ubistvo Kristine Krupljan (18), donela je nadu da je pravda u Hrvatskoj ipak dostižna. Uprkos naporima Komšićevog advokata da dokaže kako je njegov klijent bio neuračunljiv u momentu izvršenja zločina, sudija Sanja Mazalin jasno je dala do znanja da je to bilo jedno od najbrutalnijih ubistava u Hrvatskoj i da je Komšić dobro znao šta radi.

Kako je navela sudija, Komšić je i te kako bio uračunljiv kad je 88 puta izbo Kristinu, devojku koja je dugo bila svesna i koja je trpela strašan bol, dok je pokušavala svim silama da se odbrani.

>>>David je trudnu Kristinu (18) nožem izbo 88 puta: Ovo ubistvo je frapiralo Hrvatsku, a evo koliku kaznu je dobio za to

Kristina je dugo bila svesna i trpela je strašan bol, pokušavajući da se odbrani Foto: Privatna arhiva, Youtube/Dalicom TV/Vijesti.hr

Ono što je zaprepastilo sudju, ali i javnost, jeste činjenica da je Davidova porodica sve vreme tokom suđenja pokušavala da ocrni žrtvu, prenosi Index.hr.

Nakon što je pročitala obrazloženje presude, sudija je istakla da sudsko veće s njom na čelu, na taj način upućuje poruku, koja će svima pokazati da će počinioci zločina biti pravično kažnjeni.

PORUKA SUDIJE

- Kad se odmaknemo od stručnih objašnjenja, ovo je velika tragedija. Ovo je strahota. Tragedija je i što je tu mladu devojku, koja je nosila još jedan život u sebi, života lišio jedan mladi čovek. Taj čin je zavio u crno ne samo njenu i njegovu porodicu, već i celo društvo. Svaki ovakav zločin ostavlja tragove na sve nas. Niko ne želi da živi u ovakvom društvu.

Ako želimo pošten svet, gde nulta tolerancija nije samo slovo na papiru, onda treba da kažemo da je ključna uloga roditelja da decu odgajaju. A pogotovo tinejdžere, koje nije dobro preliberalno odgajati. Deci je nužno postaviti granice. Kad svi uočimo neki problem, neku agresiju, nemojmo je ignorisati. Nemojmo zataškavati probleme. Probleme treba realno sagledati i reagovati.

Komšić je 88 puta izbo Kristinu Printskin: Youtube/Index.hr Portal, Instagram/david___komsic

U današnje vreme kad je uspeh prihvatljiv jedino kad dolazi preko noći, mladima treba ukazivati na ono što je dobro i ispravno, na nužnost tolerancije prema različitim stavovima. Ne tolerišimo nikada nasilje. Ni kod kuće, ni u porodici, ni na poslu, nigde.

Došlo je do ozbiljnih anomalija u sistemu i ozbiljnih poremećenosti u društvu - zaključila je sudija obrazlaganje presude.

Danas kad je nasilje u konstantnom porastu, ovakvu poruku trebalo bi veoma ozbiljno da shvatimo.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    10. april 2018 | 21:25

    Poruka sudije je prihvatljiva i na svom mestu,!!!🎓

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA