≫ 

Milo Đukanović proglasio pobedu! Crna Gora dobila novog predsednika

Poslanik DPS-a Miloš Nikolić je kazao da se radi o velikoj i istorijskoj pobedi "u kampanji u kojoj je bio sam protiv svih". Nikolić je najavio da će se Đukanović uskoro obratiti iz Stare zgrade Vlade

  • 85

Demokratska partija socijalista je proglasila pobedu Mila Đukanovića na izborima. Na osnovu 100 odsto obrađenih podataka kandidat DPS Ðukanović je osvojio 53, 8 odsto glasova, ispred kandidata većeg dela opozicije, Mladena Bojanića koji je dobio 33,5 odsto glasova, saopštio je CDT.

Poznati rezultati izbora u Crnoj Gori: Đukanović odneo ubedljivu pobedu sa osvojenih 53,8 odsto glasova (FOTO)

ĐUKANOVIĆ SE OBRATIO GRAĐANIMA

Novi predsednik Crne Gore Milo Đukanović je kazao da su ispunili obećanje i pobedili u prvom krugu. On smatra da pobeda znači podršku putu Crne Gore ka Evropskoj uniji.

- Ubeđen sam da nećemo izneveriti očekivanja građana i da ćemo u narednih pet godina napraviti taj završni korak - poručio je Đukanović u Staroj zgradi Vlade.

Naveo je da ceni entuzijazam, lojalnost i posvećenost građana, i da je srećan što razumeju da će taj put dovesti do boljeg života iako imaju problema u svakodnevnom živou. On se zahvalio izbornoj infastrukturi DPS i koalicionim partnerima i poručio da su oni "nepobediva koalicija".

Biračka mesta su zatvorena u 20 sati. Predsednik DRI, Mersudin Dautović, je ocenio da su izbori prošli u mirnoj atmosferi, da su građani pokazali zrelost i odgovornost. Dautović je rekao da DRI gotovo da nije imala posla tokom čitavog dana, te da je dobijen samo jedan prigovor od predsedničkog kandidata većeg dela opozicije Bojanića.

On je rekao da je tim povodom DRI održao vanrednu sednicu i zaključio da je prigovor preuranjen, odnosno da je prethodno trebalo da bude podnet opštinskim izbornim komisijama.

Foto: AP/Tanjug

Đukanović se zahvalio svim građanima koji su učestvovali na izborima bez obzira za koga su glasali. Demokratska partija socijalista je ranije proglasila pobjedu Mila Đukanovića na izborima. Poslanik te partije Miloš Nikolić je kazao da na osnovu 80 odsto obrađenog uzorka, Đukanović ima preko 54 odsto glasova.

Biračka mesta su zatvorena u 20 sati. Predsednik DRI, Mersudin Dautović, je ocenio da su izbori prošli u mirnoj atmosferi, da su građani pokazali zrelost i odgovornost. Dautović je rekao da DRI gotovo da nije imala posla tokom čitavog dana, te da je dobijen samo jedan prigovor od predsedničkog kandidata većeg dela opozicije Bojanića.

On je rekao da je tim povodom DRI održao vanrednu sednicu i zaključio da je prigovor preuranjen, odnosno da je prethodno trebalo da bude podnet opštinskim izbornim komisijama. On je kazao da se radi o velikoj i istorijskoj pobedi "u kampanji u kojoj je bio sam protiv svih".

TAČI ČESTITAO PRVI POBEDU

Čestitke Milu Đukanoviću je prvi uputio predsednik Kosova Hašim Tači koji je na Tviteru napisao da je to "pobeda Crne Gore, ali i za ceo region koji teži NATO i evrointegracijama".

VIDEO: Milo Đukanović, čovek koji nikad nije izgubio izbore

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johnny

    15. april 2018 | 23:53

    Poreklom sam Crnogorac. Sa svih strana familije preci i koreni su mi iz Crne Gore. Sramota me je te drzave jer su je stvorili Djukanović i Vujanović i od tada mi noga tamo kročila nije. Većina tih njihovih pristalica nema nikakvu crnogorsku istoriju.

  • Dragan Marjanović

    15. april 2018 | 22:14

    O kukavna srpska Sparto šta preživljavaš .Saosećam sa svim čestitim građanima Crne gore

  • bivši zvezdaš

    15. april 2018 | 22:19

    Nije Crna Gora ništa dobila! Izgubila je previše, a dobio je samo Milo i njegovi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA