≫ 

Mirjana (29) je mušemom zadavila svoju šestomesečnu bebu, a mogući razlog ovog brutalnog zločina je jeziv

Preliminarni rezultati pokazali su da je kod bebe smrt nastupila nasilno, nakon čega je Došljak Škrielj uhapšena

  • 3

Baranka Mirjana Došljak Škrijelj (29) priznala je barskim inspektorima da je zadavila svog šestomesečnog sina. Ona je uhapšena sinoć zbog sumnje da je počinila ubistvo, koje je, kako je potom priznala, počinila tako što je dete zadavila ivicom mušeme.

Navodno, ona je svoju bebu zadavila u kući, u naselju Partizanski put u Sutomoru, a potom lekarima pravila da joj se dete ugušilo. Osumnjičena nema više dece.

Izvor iz istrage rekao je “Vijestima” da je lekarima bila sumnjiva njena prijava, zbog čega su odmah obavestili službenike Centra bezbednosti Bar.

Zadavila bebu od šest meseci! Uhapšena žena iz Bara

Iz Uprave policije zvanično je saopšteno da su ih iz Službe hitne medicinske pomoći, u četvrtak oko 20 sati obavestili da im je dovezeno beživotno telo bebe, nakon čega su odmah na lice mesta uputili ekipu koja je po odobrenju tužioca izvršila uviđaj.

Sagovornik iz policije kazao je da je tužilac odmah naložio obdukciju tela bebe, koju je uradio veštak sudske medicine Miodrag Šoć.

Mirjana nije pokazala nikakve emocije prilikom salušanja u policiji Foto-ilustracija: pixabay.com

Preliminarni rezultati pokazali su da je kod bebe smrt nastupila nasilno, nakon čega je Došljak Škrielj uhapšena. Izvor iz istrage kazao je da ona nije prošla poligrafsko testiranje, ali i da se jako čudno ponašala tokom saslušanja.

- Nije plakala, nije pokazivala nikakav znak žaljenja niti kajanja, nije od nas tražila ni da joj dozvolimo da prisustvuje sahrani svog deteta - kazao je sagovornik "Vijesti" iz policije.

- Izuzeti tragovi sa lica mesta upućeni su u Forenzički centar radi veštačenja. Na osnovu uviđaja, policijski službenici i nadležni državni tužilac iz Višeg državnog tužilaštva su zahtevali vršenje obdukcije tela deteta, budući da su tragovi sa lica mesta, kao i druge policijske mere i radnje koje su preduzete, ukazivale na to da je izvršeno krivično delo - saopštili su iz policije.

Nakon što je utvrđeno da je ubila svoje dete, ona je odmah uhapšena Foto: e-stock.us/Petar Jovanovic

"Večernje novosti" nezvanično saznaju ona je bila sama sa detetom u kući kada se dogodila tragedija. Tokom saslušanja, inspektorima je bila sumljiva njena priča, jer je u kratkom roku ispričala dve verzije.

Ona je tokom ispitivanja tvrdila je da je bolesna i da pije tablete. Njoj je dodeljen advokat po službenoj dužnosti, Dragan Kovačević, koji za sada ne želi da komentariše slučaj. Navodno, ona je rekla da je bebu zadavila jer muž nikada nije bio kod kuće.

Osumnjičena Mirjana Došljak Škrijelj će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužiocu zbog sumnje da je počinila krivično delo teško ubistvo.

Podsetimo, nezapamćena tragedija dogodila se u sutomorskom naselju Mirošica u četvrtak veče. Beživota beba dovedena je u Službu hitne pomoći u Baru, odakle je upućena u Opštu bolnicu Bar. Iako su lekari mogli samo konstatovati smrt, pokušali su oživljavanje deteta. Na žalost, sve je ostalo samo na njihovim naporima.

VIDEO: Ljube kip umesto sina: Predrag i Jelica četiri i po godine tragaju za ubicom svog jedinca Marka

(Telegraf.rs/Vijesti.me/Večernje Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA