≫ 

Crnogorci spasili austrijsku jahtu i šest ljudi: "Mamula" oštećena, ima povređenih

Nevreme je rano jutro ugrozilo jahtu i ljude na njoj

  • 2

Uprava pomorske sigurnosti Crne Gore (UPS) i firma Boka Pilot iz Bijele, spasili su rano jutros jahtu "Mamula" i šest ljudi na njoj.

Ovakav prizor u Albaniji se ne pamti: Pravoslavni vernici pošli na hodočašće da bi obeležili dan svog sveca (FOTO)

Veliko nevreme koje je sinoć zahvatilo taj do zaliva, olujni vetar i talasi zapretili su da jahtu bace na obalu, pa su sa "Mamule" uputili poziv u pomoć i zatražili evakuaciju.

Jahta pod austrijskom zastavom bila je vezana u uvali Rose na ulazu u Boku, na oko 50-70 metara udaljenosti od obale.

- Poziv u pomoć naš Pomorski operativni centar dobio je u tri sata i tri minuta i odmah smo reagovali zajedno sa Željkom Malovićem iz kompanije Boka Pilot iz Bijele. Njihovim brodom uspeli smo doći do jahte i da sa nje evakuišemo šest osoba – četiri žene i dva muškarca, svi državljani Austrije. Pošto je među njima bilo i povređenih, o svemu su obavešteni policija i Hitna pomoć koji su preuzeli Austrijance nakon što smo ih iskrcali u luci Zelenika. Povređenima je pružena medicinska pomoć, a jedna od žena je zbog ozbiljnijih povreda hospitalizivana u bolnici Meljine - kazao je jutros za "Vijesti" direktor Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore, Safet Kočan.

Oštećena austrijska jahta ostala je u Rosama, ali joj ne preti opasnost od toga da potone.

O svemu je obaveštena Lučka kapetanija Kotor od čije Inspekcije sigurnosti plovidbe se očekuje da preuzme dalje korake u vezi ovog incidenta.

(Telegraf.rs/Vijesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA