≫ 

Ustaški simboli i divljanje na Tompsonovom koncertu: Na proslavi Oluje program vodio neonacista i diler droge (FOTO) (VIDEO)

Tompson je koncert započeo pesmom "Bojna Čavoglave" i sada već standardnim ustaškim pozdravom "Za dom spremni"

  • 82

U Hrvatskoj je u nedelju, 5. avgusta obeležena godišnjica "Oluje" kao Dan pobede i domovinske zahvalnosti, a u Glini je koncert održao Marko Perković Tompson, poznat po ustaškim pesmama.

Tompson je koncert započeo pesmom "Bojna Čavoglave" i ustaškim pozdravom "Za dom spremni", u čemu je euforično učestvovala i publika.

DANAS JE NAJVEĆI USTAŠA! A, verovali ili ne, Tompson je nekad čuvao koze i - SLUŽIO SRBE! (FOTO) (VIDEO)

Program u Glini, uključujući i Tompsonov koncert, navodno je vodio Velimir Bujanec, zvanica na Kolindinoj inauguraciji, neonacista, ekstremni desničar i osuđeni diler koji je prostitutku plaćao kokainom, piše "Indeks.hr"

Inače, Marku Perkoviću Tompsonu su u poslednjih nekoliko godina zabranjeni nastupi u Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj, ali i Sloveniji. Posebno je zanimljiv ovaj poslednji slučaj, kad je nakon zabrane koncerta u Mariboru pevač tražio da ga zaštiti - državni vrh. I Plenković i Kolinda su tada stali u Tompsonovu obranu, ali bez uspeha.

Iako je Tompson pre godinu dana prijavljen zbog ustaškog pozdrava u Slunju, to se nije dogodilo nakon identičnog incidenta juče u Glini.

Naime, sisačko-moslavačka policija je u nedelju u Glini zabeležila šest prekršaja od kojih su se četiri odnosila na isticanje ustaških simbola, a zbog pozdrava "Za dom" nije postupila, kako kažu, s obzirom na to da je dosadašnja sudska praksa pokazala da se tu ne radi o podsticanju na mržnju i da je tekst izvedene pesme "Bojna Čavoglave" upravo onakav kakav je snimljen na zvaničnim nosačima zvuka.

Pogledajte kako je to izgledalo u Glini:

A ovako je bilo kada je Zlatko Dalić doveo Tompsona u Varaždin posle Mundijala:

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan Đukić

    6. avgust 2018 | 11:26

    Vidiš li Evropo koga imaš u svojim redovima?

  • Dr. Istorija

    6. avgust 2018 | 11:27

    Tužno je što su ti mučenici u rulji velika većina pokatoliceni srbi i da sebe lazu i slave lažnu državu.

  • Dusan

    6. avgust 2018 | 13:09

    Da se nikad ne ponovi ovaj strasni i uzasni zlocin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA