Snimak poslednjih nekoliko minuta pre pada paraglajdera: Uhapšena jedna osoba zbog pogibije dvoje ljudi u Bečićima (VIDEO)

Uhapšen je Dragan Ćorić (50) iz Mojkovca, operator površina za organizovano letenje paraglajderom na potezu Brajići - Budva

  • 0

U okviru istrage o jučerašnjem padu paraglajdera u Bečićima u kome su poginuli instruktor Dušan Simović (45) iz Bijelog Polja i državljanka Egipta Marijan Mihail (28) uhapšen je Dragan Ćorić (50) iz Mojkovca, zbog sumnje da je ugrozio bezbednosti vazdušnog saobraćaja, piše cdm.me.

Nesreća na plaži u Bečićima: Dvoje poginulo u padu paraglajdera

Ćorić je inače operator površina za organizovano letenje paraglajderom Brajići - Budva. Nesreća se dogodila u sredu oko 18.45 časova u Bečićima. Prema nezvaničnim informacijama iz policije, uzrok ove nesreće bila je loša procena vremenskih uslova.

Nacionalna komisija za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda vazduhoplova pokrenula je istragu koja će utvrditi ko je izdao dozvolu za poletanje i sa kog uzletišta su poleteli. To je za TVCG saopštio Veselin Popović, menadžer sistema upravljanja sigurnošću u Agenciji za civilno vazduhoplovstvo.

PILOT MORA DA IMA DOZVOLU

On je još jednom apelovao na pilote paraglajdera, ali i sve građane i turiste koji planiraju da koriste ovaj vid rekreacije da vode računa o tome da pilot mora da ima dozvolu i ovlašćenje.

- Površine za uzletanje i sletanje moraju da budu odobrene i tada paraglajder može da prevozi samo jednog putnika - kazao je Popović.

Pogledajte let paraglajdera kojim je juče upravljao Dragan Ćorić:

VIDEO/Pakao uživo: Putnik srušenog aviona u Pretoriji snimio trenutak pada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA