≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ima li pravde u Crnoj Gori: Na slobodi konobar koji je kamenom umalo ubio CG novinarku, a naša Sara u ćeliji

Vreme čitanja: oko 2 min.

Za delo za koje je Vidak optužena zaprećena je kazna zatvora od tri meseca do pet godina

  • 49

Da u Crnoj Gori državljani Srbije nemaju ista prava kao i Crnogorci, dokaz je to što je Goran Kaluđerović, koji je napao kamenom CG novinarku i mogao da je ubije, pušten da se brani sa slobode, a Beograđanka Sara Vidak je i dalje u pritvoru.

Oglasio se advokat Sare Vidak nakon novih optužbi da je osim navodnog nasrtanja na sudiju, udarala i policajca

Danilovgrađanin Goran Kaluđerović danas je pušten da se brani sa slobode nakon što je u barskom Centru bezbednosti proveo tri dana zbog brutalnog fizičkog napada na urednicu i novinarku Standarda i A1 televizije, Milicu Minić.

Goran koji je napao novinarku pušten je iz pritvora Foto: Goran Kaluđerović/Instagram

Ipak, sa druge strane, Sara Vidak koja je navodno napala sudiju kotorskog Suda za prekršaje, je i dalje u zatvoru, a iz dana u dan joj se pakuje sve više krivičnih dela. Osim toga Osnovni sud u Kotoru juče je odbio zahtev za kauciju, koju je u iznosu od 10.000 evra podneo jedan od branilaca Sare Vidak, kako bi se ona branila sa slobode.

CRNOGORSKI MEDIJI: BEOGRAĐANKA NAPALA I POLICAJCE!

Navodno su očevici, predočili policiji na saslušanju još nekoliko dokaza.

U tekstu se, naime, tvrdi da su svedoci na saslušanju pred nadležnim tužiocem kazali da je Vidak nakon incidenta sa sudijom, navodno, nasrnula na službenika policije koji je prisustvovao svemu, te da ga je više puta udarila rukama u predelu lica.

Iskazi ovih očevidaca i ostalih svedoka biće pred sudijom Osnovnog suda u Kotoru Momirkom Tešić.

Kotorski sud odbio garanciju od 10.000 evra, Sara Vidak ostaje u pritvoru

Sara Vidak Foto: Facebook/Vidak Saraa

Suđenje Sari Vidak, koja se tereti za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, zakazano je za 31. avgust u 10 sati.

Za delo za koje je Vidak optužena zaprećena je kazna zatvora od tri meseca do pet godina.

Vidak je optužena da je 14. avgusta oko podneva u prostorijama Suda za prekršaje u Kotoru napala sudiju Stanišić, te da je sudija zadobila laku telesnu povredu.

Sudija tvrdi da ju je Vidak fizički napala nezadovoljna epilogom prekršajnog postupka protiv njenog momka Stevana Prpe. Vidak i njena porodica, međutim, tvrde da to nije tačno, već da je sudija ta koja je bila neprijatna prema njoj i prva je napala.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Studenti

    24. avgust 2018 | 23:52

    A kada ce studenti iz Crne Gore da placaju studije kao strani studenti?

  • Blok

    24. avgust 2018 | 23:28

    Zbog cega Srbi letuju u CG? Ja ponosno kazem da od 2004te ne letujem tamo i mnogo sam srecan zbog svoje odluke. Ni u jednoj drzavi bivse Jugoslavije ne bih ostavljao srpske pare. Nazalost, moram reci da mi je veoma zao crnogoraca koji zive dole a koji su ostali Srbi, posebno sto im ovi predmetni crnogorci zagorcavaju zivot cele godine. Srbima iz Srbije zagorcavaju samo letovanje...Ali sto bi to meni neko zagorcavao letovanje..bratska Grcko hvala na gostoljubivosti!

  • Sale1971

    24. avgust 2018 | 23:13

    Spašavajte to dete ako Boga znate!Zar naša diplomatija ništa ne može da učini?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA