≫ 

Hrvatski premijer Andrej Plenković osudio napad na Pupovca

Napad na Pupovca i Miloševića osudio je i hrvatski ministar veterana Tomo Medved

  • 6

Hrvatski premijer i predsednik HDZ Andrej Plenković osudio je napad na poslanike SDSS-a Milorada Pupovaca i Borisa Miloševića.

Hrvatski branitelji Pupovca prozvali da se izjasni o ratu i "Oluji", on odgovara: Možda je vreme da se o nekim stvarima progovori!

Plenković je poručio da očekuje da se počinitelj pronađe i "adekvtno sankcioniše".

Prema njegovim rečima, treba učiniti apsolutno sve da se spreče bilo kakve tenzije u društvu, kao i govor mržnje i stigmatizacija.

- S Pupovcem sam se čuo čim sam saznao za tu vest. On mi je objasnio okolnosti kako se to dogodilo. Očekujem od policije da istraži taj nemili događaj, da se počinitelj pronađe i adekvatno sankcioniše - rekao je Plenković.

Na pitanje novinara da li ga je napad iznenadio i konstataciju da su poslednjih dana "Pupovca demonizovala" delom i udruženja veterana, Plenković je istakao da je na današnjem Izbornom saboru HDZ-ove Zajednice branitelja Gojko Šušak jasno poručio da treba da učinio apsolutno sve da se speče bilo kakve tenzije u društvu, da se speči govor mržnje i stigmatizacija.

Foto: AP/Tanjug

- Tome se snažno protivim kao predsednik Vlade i predsednik HDZ-a. Oni koji to rade moraju dobro razmisliti o odgovornosti što to podrazumeva. Gradimo Hrvatsku 2018. godine kao društvo koje je uključivo, tolerantno, u kojem većina treba štititi manjine. To je bit i to je ključ, uključujući i predstavnike srpske manjine u Hrvatskoj - rekao je Planković. 

Istakao je da je politika HDZ-a sasvim jasna da visok nivo zaštite prava nacionalnih manjina mora da bude snažno ukorenjen u političkoj kulturi i delovanju Hrvatske, prenela je Hina. 

Napad na Pupovca i Miloševića osudio je i hrvatski ministar veterana Tomo Medved navodeći da "hrvatski veterani najbolje znaju što je stradanje i patnja".

- Mi hrvatski veterani koji najbolje znamo šta je stradanje i patnja, i osuđujemo svaki oblik nasilja, apsolutno i uvek. Stoga osuđujemo i ovaj napad - rekao je Medved.

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i lider Srpskog nacionalnog veća i poslanik u hrvatskom parlamentu, Milorad Pupovac napadnut je na zagrebačkoj pijaci Dolac, kada je, u prolazu sa stranačkim kolegom Borisom Miloševićem, gađan, kako je saopšteno iz SNV, ostacima hrane.

VIDEO: Hrvatska obeležava "Oluju", zločin u kome veličaju silovanje, klanje i progon Srba

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ko to kaže, ko to laže

    1. oktobar 2018 | 12:16

    da nema pametnih Srba! Evo lajkuju ljudi! Bravo Srbi! Ima nas 1% normalnih, ali se čujemo!

  • xaxaxa

    1. oktobar 2018 | 09:12

    Atentat sa limunom, pa to je ljudi genocid!

  • Duje

    30. septembar 2018 | 13:41

    Dugo se razmisljao da li da osudi napad, jel napasti srbina u hrvatskoj nije krivicno djelo jer je hrvatska zemlja hrvata po njihovom ustavu ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA