≫ 

Snažno nevreme se obrušilo na Dubrovnik, poplavljene ulice i kuće, zatvoreni putevi (VIDEO)

Dubrovački vatrogasci su za samo tri sata imali 30 intervencija ispumpavanja vode

  • 0

Jako nevreme noćas se obrušilo na Dubrovnik i okolinu. Zbog obilne kiše poplavljene su brojne ulice na užem i širem području grada, a voda je ušla i u neke stanove i kuće.

Kako javlja DuList, dubrovački vatrogasci su za samo tri sata, od 4 do 7, imali 30 intervencija ispumpavanja.

Problema ima i na magistralnim putevima, a treba pripaziti i na odrone. Zbog velike količine vode, u nekim su gradskim ulicama izbili i šahtovi.

Kad muškarci "zavrnu rukave", najčešće završe u bolnici: Toksikologija prepuna jer muževi ribaju toalete

Zatvoren je do državnog puta DC420 Sustjepan-luka Gruž, zbog vode na kolovozu na predelu Kantafig. Obilazak je preko autobuske stanice.

VETAR PRAVI PROBLEME NA A1

Osim u Dubrovniku, vreme je loše i u ostatku zemlje. Kiše ima svuda, ali i vetra zbog kojeg su samo za lična vozila otvoreni putevi A1 između Svetog Roka i Posedarja (obilazak za ostala vozila je državnim putevima preko Gračaca, Obrovca i Karina - DC50 i DC27); A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica (obilazak za ostala vozila je starim putem kroz Gorski kotar - DC3); državni put Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Paški most, izvestio je u utorak ujutru Hrvatski autoklub (HAK).

Kolovozi su mokri ili samo vlažni i klizavi u Slavoniji, Dalmaciji, Lici, Gorskom kotaru, središnjoj Hrvatskoj i Hrvatskom primorju.

U prekidu su katamaranska linija Novalja - Rab - Rijeka; katamaranska linija Mali Lošinj - Cres - Rijeka i trajektna linija Prizna - Žigljen.

POSLE PODNE RAZVEDRAVANJE

U prvom delu dana umereno do pretežno oblačno, mestimično uz kišu i pljuskove, na Jadranu i u gorju moguće i izraženije, od sredine dana u većem delu Hrvatske prestanak padavina i razvedravanje, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za utorak.

Kiša je popodne moguća još u Dalmaciji. Vetar slab do umeren severni i severoistočni, na južnom i delu srednjeg Jadrana u početku umereno do jak jugo, a jaka i olujna bura će se sa severnog dela tokom dana širiti prema jugu.

Najviša dnevna temperatura uglavnom od 11 do 16, na Jadranu između 17 i 23 stepeni.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA