Sutra počinju "Filmski susreti": Nagrade deli Jelica Sretenović

Vladan Živković, umetnički direktor festivala kazao je da će ove godine prvi put biti dodeljena nagrada za najbolju komičnu ulogu

  • 0

Jelica Sretenović izabrana je za predsednika žirija ovogodišnjeg festivala glumačkih ostvarenja "Filmski susreti" koji će sutra biti otvoren na niškoj Tvrđavi. Osim nje, o nagradama će odlučivati i Ivan Bekjarev i Minja Filipović kao članovi žirija.

Stevan Tatalović dobitnik Brankove nagrade

Kako najavljuju organizatori, očekuje se da će samo na otvaranju festivala u Nišu biti 50 glumaca.

- U zvaničnoj konkurenciji biće prikazano 13 filmova a na naše veliko zadovoljstvo, najavljen je dolazak čitavih filmskih ekipa. Tu mislim pre svega na filmove "Stado" i "Santa Maria dela Salute" čiji su skoro svi protagonisti potvrdili dolazak.  Očekuje se i da će u Niš doći veliki broj glumaca iz serije "Senke nad Balkanom" – saopštio je Srđan Savić, direktor festivala.

Vladan Živković, umetnički direktor festivala kazao je da će ove godine prvi put biti dodeljena nagrada za najbolju komičnu ulogu.

- Na inicijativu Radoša Bajića uveli smo nezvaničnu nagradu "Milorad Mandić Manda". O njenom dobitniku odlučivaće žiri u čijem su sastavu glumčeva supruga, predstavnik dnevnog lista "Blic" i Nedeljko Bajić – kazao je Živković.

Printskrin: Youtube/Info Kanal

Za nagrade festivala takmičiće se nosioci rola u filmovima "Stado", "Ustav republike Hrvatske", "Santa Maria dela Salute", "Afterparti", "Zona Zamfirova", "Nigde", "Rekvijem za gospodju J.", "Ime: Dobrica, prezime: Nepoznato.", "Slepi putnik na brodu ludaka", "Jesen samuraja", "Biser Bojane", "Kozje uši" i "Igla ispod praga".

Ove godine povećan je i iznos novčanog dela nagrada tako da će dobitniku najvišeg priznanja "Gran pri festivala" biti isplaćeno 350.000 dinara, "Car Konstantin" i "Carica Teodora" svom dobitniku doneće po 280.000 dinara dok će novčani deo povelja za najbolje uloge iznositi po 180.000 dinara.

Festival se zatvra 30. avgusta kada će nakon dodele priznanja biti prikazani i gostujući filmovi "Senke nad Balkanom" i "Hipi dolina".

(D.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA