Oglasila se "Slagalica", ovo je njihova odbrana posle sumnje u nameštaljku: Kakva je naša korist od prevare, pa niko se nije pobunio 25 godina?

U popularnom kvizu pojavila se ista kombinacija slova, kao i pre devet godina. Urednici imaju vrlo jasan stav

  • 25

Povodom prašine koja se podigla u javnosti da kviz "Slagalica" vara učesnike i gledaoce u igri "Igra slova", oglasili su se i urednici ovog popularnog kviza

Urednica emisije, Slavića Ćirović je za Telegraf.rs rekla da nikakva prevara nije u pitanju, pitajući se šta je prevara u tome da se ponovi ista kombinacija slova.

Otkrivena velika prevara u Slagalici: Godinama nameštaju igru slova (VIDEO)

- Ne postoji nikakav argument za prevaru. Naše je pravo da utvrđujemo pravila igre i nikoga ne obmanjujemo. U pitanju je čista slučajnost, kakva je tu naša korist, koga mi tu varamo? Te kvalifikacije o prevarama su jako zlurade, da ne želim da komentarišem.

- Igramo se na način koji smo propisali, nikada se nijedan takmičar nije požalio da je prevaren za ovih 25 godina, koliko emisija postoji. Što se tiče toga da oni sami zaustavljaju slova govoreći "stop", to ima svoju svrhu. Možemo i mi sami da zaustavimo slovo, nije nikakav problem. Ali postoji razlog. Svaki zadatak mora da se čuje, jer postoje ljudi koji imaju problem sa vidom, i njima je značajno da čuju sve što se dešava u emisiji - navodi Ćirović i dodaje da je nemoguće da se u emisiji koja traje toliko godina, ne ponovi ista kombinacija.

Printksn: RTS

MOGUĆE I PONAVLJANJE PITANJA

- Može da se pojavi dva puta isto pitanje. Zašto da ne. Postoji na primer, 610 pitanja u igri "Ko zna zna", kako je moguće da se nikada ne pojavi isto pitanje za toliko godina. Isto je i drugim igrama. Nikada ne bismo ponavljali pitanja u istom ciklusu, ali kada prođe izvestan period, zašto da ne -  zaključuje urednica kviza "Slagalica", Slavica Ćorović.

Prema rečima Boška Marića, stručnjaka za primenjenu matematiku, kompjuteri se retko koriste u kriptografiji, jer postoji mogućnost da se isti niz ponovi, baš kao što se dogodilo u ovom slučaju, pa je najlakše unapred odrediti kombinacije.

Pogledajte priloge iz dve emsije, od pre devet godina i sada, u kojima se istim redosledom pojavljuje ista kombinacija slova.

Emisija iz 2008. godine:

Emisija od 3.septembra ove godine:

(I. Lazić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prcko

    5. septembar 2017 | 18:21

    Sine obrisi sline , vise postovanja za 25 godina Slagalice !

  • Ja.2

    5. septembar 2017 | 13:27

    Stvarno nema mesta zluradim komentarima i bespotrebnim dizanjem prasine niokocega. Kviz je odlican.

  • Brana Floyd

    5. septembar 2017 | 13:40

    I šta, do sada niko nije provalio da se slova ne biraju tako što igrač zaustavi niz? Pa kako se onda dešava da u svakoj kombinaciji slova postoji reč od 11 ili 12 slova? Pustite ljude da rade, bitno je samo da se takmičarima da ista šansa za bodove, da i jednom i drugom daju slova kojom mogu naći reči sa istim brojem slova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA