Upoređuju ga sa Čarlijem Čaplinom: Američki pantomimičar Bil Bauers nastupa u Vranju (VIDEO)

Bauers je jedan od najcenjenijih pantomimičara danas u svetu

  • 0

Američki pantomimičar Bil Bauers nastupiće prvi put u Srbiji na šestom Međunarodnom festivalu pantomime - P(h)antomfest, koji će se održati u Vranju 22. i 23. septembra, u organizaciji Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje.

Noć istraživača, osmi put: Hokus pokus u čak 11 gradova Srbije! (FOTO)

On će 23. septembra od 20 časova u Domu vojske izvesti predstavu "Više od reči".  Predstava daje portret malog američkog grada filtriran kroz lična iskustva Bila Bauresa.

Bauers je definitivno jedan od najcenjenijih pantomimičara danas u svetu, a njegovi elokventni pokreti nam otkrivaju najdublje istine o ljudima.

Iako je izgradio svoj sopstveni stil, često ga upoređuju sa Čarlijem Čaplinom i Basterom Kitonom. Bio je student čuvenog Marsela Marsoa, nastupao je i svoje znanje prenosio širom Amerike, Evrope i Azije.

Igrao je na Brodveju u Diznijevom "Kralju lavova" (Zazu) i mjuziklu "The Scarlet Pimpernel" (a njegova autobiografska predstava "It Goes Without Saying" je bila rasprodata i sa velikim uspehom je igrana na of-Brodveju u pozorištu Rattlestick Playwrights Theater.

Bil Bauers održaće dan ranije, u petak 22. septembra od 13 časova, u Američkom kutku pri Narodnoj biblioteci u Vranju prezentaciju sa elementima diskusije pod nazivom "Pantomimičar na putu: Putovanje sa Bilom Bauersom".

Pogledajte deo predstave "It Goes Without Saying":

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA