≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

U krupnom kadru na RTS pipale vaginu i širile noge da se dobro vidi: Deo predstave koji je izazvao kontroverzu

Vreme čitanja: oko 1 min.

U krupnom planu bilo je i dodirivanje po vagini tokom izvođenja predstave, za koju neki tvrde da je oličenje umetnosti, a neki da je prostakluk

  • 25

Predstava Jana Fabra Olimp, kojom je počeo 51. Bitef, ne prestaje da skandalizuje javnost ni 24 časa pošto je emitovana na RTS. Bura oko scene u kojoj jedan muškarac drugom liže anus se nije još stišala, usledila je nova scena u kojoj žene šire noge i pokazuju vagine.

Muškarac liže anus drugom muškarcu u uživo programu na RTS-u: Scena izazvala bujicu komentara (FOTO 18+) (VIDEO)

Predstavom koja traje 24 sata BEZ PRESTANKA, reditelj Beograđanima poručio: Potrebni su nam heroji poput Gandija i Mendele (FOTO)

Printskrin: RTS

Osim što su muškarci demonstrirali lizanje anusa, u krupnom planu bilo je i pokazivanje vagina i dodirivanje tokom izvođenja raznih scena na pozornici, zbog čega se digla poprilična prašina.

- "Olimp" je specifična stvar, funkcioniše na više nivoa, zahteva i neko predznanje. Festivalska predstava. Ako vas vređa, promenite kanal - napisala je na Tviteru Staša Koprivica, pozorišni reditelj, dramski pisac i scenarista.

Printskrin: RTS

Na društvenim mrežama ima duhovitih, ali i onih veoma besnih komentara. Izgleda da je mnogima za sve kriv RTS koji se usudio da direktno prenosi golišave scene.


Naime, u Sava Centru je u toku  24-časovna predstava "Olimp: U slavu kulta tragedije", u kojoj proslavljeni belgijski reditelj Jan Fabr niže scene zasnovane na celokupnoj antičkoj mitskoj građi.

To je neverovatno putovanje. Pripreme su trajale šest godina, sam proces rada na predstavi 12 meseci. Bilo je to izuzetno mentalno i fizičko putovanje, a i samo gostovanje sa predstavom po svetu je neverovatno putovanje, jer neprestano učiš i istražuješ, na primer, o vezi između tragedije i snova - ističe Fabr.

Printskrin: RTS

Bitefovskoj publici dobro znan umetnik prisetio se da su ga pre dve godine, uoči premijere u Berlinu, igrači pitali šta očekuje i da je on tada rekao: "Biću srećan ako na kraju predstave ostane njih 50".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strelok

    25. septembar 2017 | 09:31

    Ovo je cisti satanizam. Stari Grci su to radili u cast bogovima. Ne mogu vjerujem u sta se pretvorila Srbija.

  • dado

    24. septembar 2017 | 18:46

    Malo sam to gledao.Kome se nije svidelo imao je daljinski.Žensko telo je umetnost.Bili smo na moru.Videli smo uživo svašta.Bravo za RTS.Treba nešto i za oko.

  • momazver

    24. septembar 2017 | 18:44

    Ovo je bio jedini način,da šlepujući se u ime viših*kulturnih* ciljeva i urednik kulture RTS Neboja Bradić konačno vidi kako izgleda ta ženska stvar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA