Počinje 15. Beogradski festival igre (FOTO)

Najznačajnije svetske kompanije ovog proleća u Beogradu i Novom Sadu

  • 0

Publika u Beogradu i Novom Sadu, od 15. marta do 4. aprila, imaće priliku da uživa u atraktivnoj selekciji najvećih svetskih produkcija umetničke igre. Pod sloganom "Prestonica", petnaesto izdanje Beogradskog festivala igre okupiće 15 renomiranih kompanija iz 14 zemalja širom sveta koje će izvesti 24 koreografske postavke.

Festival sutra otvara predstava "Veliki krotitelj" Dimitrisa Papajoanua, dobitnika ovogodišnje nagrade "Jovan Ćirilov", dok će svečano otvaranje, 17. marta, po prvi put u naš region dovesti izraelsku kompaniju Vertigo.

U okviru ovogodišnjeg programa, publika će imati priliku da upozna i izraelsku "Kompaniju Roja Asafa", "Balet Hongkonga" kao i "Sidnejsku kompaniju igre". Ljubitelji inovativne fizičke komedije uživaće u novom komadu Kompanije Kristijana Ingimarsona koja će 18. i 19. marta nastupiti u Pozorištu na Terazijama. Briselski Peeping Tom vraća se u Beograd, 1. i 2. aprila, sa komadom "Otac" koji je 2015. dobio Nagradu kritike u Barseloni u kategoriji " najbolja međunarodna produkcija umetničke igre.

Foto: "Ljubaznošću Beogradskog festival igre"

Veliku pažnju će nesumnjivo privući Kompanija Silvije Gribaudi iz Venecije, koreografkinje koja sa zapanjujućom ironijom stavlja u fokus telesnu izražajnost, žene i društvene uloge koje su im date, gradeći odnos sa publikom kroz neformalni jezik. Publika u Novom Sadu imaće priliku da u Srpskom narodnom pozorištu iskusi neverovatnu energiju igre Baleta Hongkonga 21. marta i Sidnejske kompanije igre 3. aprila.

Foto: "Ljubaznošću Beogradskog festival igre"

Festival se već jedanaest godina realizuje pog generalnim sponzorstvom kompanije Vip mobile. U obostranoj želji da se saradnja razvija, a sam događaj postane još kvalitetniji, Festival je od 2011. godine obogaćen nagradom "Vip poziva", od 2014. novinarskom nagradom "Vip iskorak", a doprinos razvoju umetničke igre u Srbiji vidljiv je i kroz projekat za najmlađe "Vip talenti" i podršku Nacionalnoj fondaciji za igru.

Program 15. Beogradskog festivala igre možete preuzeti na linku.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA