≫ 

Holivudski glumci u filmu o Jasenovcu: Sva stradanja Srba, Jevreja i Roma uskoro i na filmskom platnu

Država planira da izdvoji i do 20 miliona evra za snimanje igranog filma o zloglasnom stratištu u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj za vreme Drugog svetskog rata

  • 16

U najavi je grandiozni filmski projekat o stradanju Srba, Jevreja i Roma u Jasenovcu koji će da finansira Vlada Srbije.

Čuvena pesma "Đurđevdan" nastala je u VOZU ZA JASENOVAC: Ona je bila poslednji vapaj izmučenih Srba koji idu u logor smrti (VIDEO)

Država planira da izdvoji i do 20 miliona evra za snimanje igranog filma o zloglasnom stratištu u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj za vreme Drugog svetskog rata, ali i da angažuje eminentne predstavnike sedme umetnosti, uključujući i neka poznata imena iz Holivuda.

Sagovornici "Novosti", za koje se navodi da su bliski državnom vrhu, objašnjavaju da se Srbija na ovaj korak odlučuje sada, pre svega jer je konačno, zahvaljujući fiskalnoj konsolidaciji, moguće izdvojiti novac za ovako zahtevan posao, ali ova ideja ima i vrednosne elemente. Naime, napominje list, do sada se niko u našoj kinematografiji nije usudio estetski da oblikuje jasenovačku tragediju.

Uz to, konstantni pokušaju da se razmere ovog stradanja umanje ili da se oskrnavi uspomena na žrtve iziskuju ovaj napor, zaključuju "Novosti".

VIDEO Intervju episkopa Jovana Ćulibrka za Telegraf.rs:

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • buki

    15. maj 2018 | 09:18

    Dobro ste se setili. Preneti na film sve detalje iz tog vremena, pocev od doceka nacista u Zagreb, pa nadalje. Da svet vidi ko su bili i koga i sta vecina iz Hrvatske danas zastupa i velica.

  • mika

    15. maj 2018 | 09:03

    Dajte bre i sto miliona! Neka svi vide sta su nam radili!

  • Vosa

    15. maj 2018 | 09:14

    Zakasnili smo 30 godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA