Dani Bate Stojkovića u Vrnjačkoj Banji: U glumačkom parku ove godine stabla za Glogovca i Smokija (FOTO)

U glumačkom parku osim stabala za naše velikane ove godine stižu još dva, za dve legende

  • 2

U čast velikana srpskog glumišta Danila Bate Stojkovića (1934.-2002.), od 10. do 13. avgusta u Vrnjačkoj Banji biće organizovana manifestacija "Dani Danila Bate Stojkovića".

TAJNA FILMA "KO TO TAMO PEVA": Pavle Vuisić spasao život Bati Stojkoviću tokom snimanja legendarne scene (VIDEO)

Svečano otvaranje ovogodišnje manifestacije biće 10. avgusta u amfiteatru Danilo Bata Stojković, a kojem će prisustvovati Batine kolege glumci Mira Banjac, Lane Gutović, Milan Caci Mihajlović, ali i mlađa generacija glumaca - Milan Kalinić, Viktor Savić, Srđan Ivanović i mnogi drugi.

Amfiteatar Danilo Bata Stojković, FOTO: Telegraf.rs

- Bata se poslednji put poklonio publici upravo u Vrnjačkoj Banji, na promociji moje knjige "Karirani stolnjak", koja govori o njegovim druženjima s vrnjačkim kafanama i ljudima koje je u njima sretao. Manifestacijom koju organizujemo želimo da mu se odužimo, da ga se sećamo i predstavljamo onakvog kakav je bio izvan platna i scene – kaže Nikola Džamić, predstavnik Udruženja građana "Danilo Bata Stojković".

Glumački park Vrnjačka Banja, FOTO: Telegraf.rs

Ove godine u čuvenom Glumačkom parku pored stabala koja su zasađena u čast Bate Stojkovića, Dragana Nikolića, Bate Živijinovića, Petra Kralja, Marinka Madžgalja i Milorada Mandića Mande, u rajskom glumištu zasadiće se stabla za Ljubišu Samardžića i Nebojšu Glogovca.

Posetioci će moći da vide i čuveni autobus "Krstić i sinovi" iz kultnog filma "Ko to tamo peva".

Autobus Krstić i sinovi, FOTO: Telegraf.rs

(Marko Pantić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    31. jul 2018 | 15:31

    Izuzetno cenim lik i delo Bate Stojkovica i zato cu ove godine prisustvovati od pocetka do kraja svim dogadjnjima vezanim za ovog velikana Srpskog glumista.

  • ZlatkA

    30. jul 2018 | 19:59

    Dirljivo.. Lepo....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA