Beograd je spreman da razgovara o trajnom rešenju: Dačić o Vučićevom pozivu za unutrašnji dijalog o Kosovu

Dačić kaže da treba tražiti održiva rešenja, jer je u interesu i Srba i Albanaca mir i razvoj, a ne dalji sukobi

  • 59

Trajno rešenje za Kosovo i Metohiju je preduslov napretka Srbije, izjavio je danas potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i dodao da svesrdno podržava predlog predsednika Aleksandra Vučića o unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji.

Ova odluka Prištine može biti KLJUČNA za Srbe: Moći ćemo da uzmemo sudbinu u svoje ruke

VELIKA POBEDA SRBIJE: Kosovo se ove godine nije kandidovalo za Unesko

- Uspeli smo da sprečimo da bude legalizovana jednostrana secesija dela naše teritorije kroz članstvo Kosova u najvažnijim međunarodnim organizacijama, pre svega u OUN - rekao je Dačić za Tanjug.

Prema njegovim rečima, Beograd je spreman da razgovara o trajnom rešenju, uvažavajući legitimne interese i srpskog i albanskog naroda.

- Promenama na međunarodnom planu i novim položajem Srbije kao kredibilnog i pouzdanog partnera, stvorili su se uslovi za pokušaj da se dođe do trajnog rešenja. Za jaku poziciju Srbije neophodno je da se na unutrašnjem planu razgovara o daljoj strategiji oko Kosova i Metohije - naveo je ministar Dačić.

Foto: Flickr/EUROPEAN EXTERNAL ACTION SERVICE

Rukovodeći se interesima zemlje i naroda, lišeni mitova o bitkama koje su unapred izgubljene i lišeni, kako je rekao, apokaliptičnog defetizma da je sve već izgubljeno, Dačić kaže da treba tražiti održiva rešenja, jer je u interesu i Srba i Albanaca mir i razvoj, a ne dalji sukobi.

- Zato Socijalistička partija Srbije podržava predlog predsednika Vučića o unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji, i sa velikom odgovornošću i posvešćenošću će učestvovati u njemu, jer je to od vitalnog značaja za budućnost Srbije - naveo je Dačić, koji je i predsednik SPS.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA