≫ 

Na šta je Vulin mislio kada je rekao da će se obučavati i oni koji nisu pripadnici vojske

Računamo na sebe i svoje stanovništvo, istakao je ministar odbrane na obeležavanju Dana avijacije

  • 15

Odgovarajući na pitanje o ideji da se stanovništvo obuči veštinama korisnim za odbranu zemlje, ministar odbrane Aleksandar Vulin, na današnjoj svečanosti obeležavanja Dana avijacije, izjavio je da gotovo sve zemlje koje drže do sebe imaju neku vrstu obuke.

21 američki general na sastanku sa Vučićem: Evo o čemu su razgovarali (FOTO)

MRAČNA PROGNOZA! Sledeća evropska kriza dogodiće se kod nas: Preti nam još jedan krug balkanskog krvoprolića

Vulin kaže da svaka armija ima svoju vojnu komponentu, ali isto tako i civilnu, i ima potrebu da se određene veštine i specijalnosti prenesu na što veći broj građana.

- Tako je u svim zemljama na svetu, posebno u zemljama koje ne mogu da se oslone ni na jedan pakt. Nemojte zaboraviti, mi smo neutralna zemlja, nemamo na koga da se oslonimo, mi možemo da računamo samo na sebe i svoje stanovništvo. Naravno da niko ne misli da bi civilu dali kalašnjikov, ali i te kako mislimo da civilu damo prvi zavoj, sposobnosti i veštinu da pomogne u elementarnim nepogodama. Potrebno je da to uradimo i smatramo da to uradimo kroz prosvetni sistem, kroz naš sistem u celini - rekao je ministar odbrane.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kako je najavio do kraja godine biće doneta strategija odbrane gde će u skladu sa pretnjama i opasnostima koje prepoznaje naša armija biti predloženi odgovarajući odgovori.

MIGOVI U SRBIJI DO KRAJA GODINE

Šest Migova 29 stižu iz Rusije kako je dogovoreno i biće u Srbiji do kraja godine, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

- Razumem nestrpljenje, ali ponavljam, avioni će stići do kraja godine, Mig 29 biće u sastavu našeg naoružanja. Koji je to rok postavljen? Rokovi se poštuju i biće do kraja godine - rekao je Vulin novinarima na aerodromu Batajnica, prilikom proslave Dana avijacije.

Kako je naglasio, naša avijacija se nakon decenija namernog zapuštanja obnavlja, obezbeđena su dva nova helikoptera, a kaže i da će uskoro stići i novi helikopteri HA145M.

- Izvršili smo remont i dela naše transportne avijacije, a stići će i Migovi 29. Decenijama unazad nisu stizali, niti je iko razmišljao o tome da nabavi nove avione, posebno ne avione tog kvaliteta i snage - zaključio je ministar.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA