NEOPHODNA POMOĆ EVROPE DA SE POMIRE: Janković i Šutanovac sledeće nedelje u Briselu

Poziv za put u Brisel na zajednički sastanak sa Mekalisterom dobila su još četvorica lidera opozicije - Boris Tadić, Čedomir Jovanović, Saša Radulović i Vuk Jeremić

  • 52

Lideri Demokratske stranke i Pokreta slobodnih građana Dragan Šutanovac i Saša Janković trebalo bi 24. avgusta da se nađu u Briselu na sastanku sa izvestiocem izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom, pišu "Večernje novosti".

PODELA PODELJENE OPOZICIJE: Šta se krije iza novog sukoba?

Jankovićev potez je podmukao, očekivan i neiskren: Jovanović o prekidu saradnje PSG i DS

Prema navodima lista, osim Jankovića i Šutanovca, poziv za put u Brisel na zajednički sastanak sa Mekalisterom dobila su još četvorica lidera opozicije - Boris Tadić, Čedomir Jovanović, Saša Radulović i Vuk Jeremić.

Prema informacijama "Novosti", taj susret dogovoren je pre nego što je Jankovićev PSG doneo odluku da raskine saradnju sa DS.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Iako je ranije zacrtana agenda susreta srpske opozicije sa Mekalisterom predviđala razgovore o politickoj situaciji u Srbiji i vladavini prava, izvori lista tvrde da bi kao ključna tema sada mogao da se nametne sukob otvoren izmedu DS i PSG.

- Trebalo bi da se razmatra i pitanje združenog nastupa opozicije na beogradskim izborima, a posebno učešće Dveri u budućem opozicionom savezu, na kojem insistira Janković, a EU prema tome nema blagonaklon stav - navode "Novosti".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA