Prijateljstvo Srbije i Kine je čelično: Vučić posle obilaska radova na deonici Surčin-Obrenovac (FOTO)

Izgradnja deonice Surčin-Obrenovac, duge 17,6 kilometara, počela je u maju ove godine, a planirano je da bude završena u roku od 32 meseca, do kraja 2019. godine

  • 64

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se izgradnja deonice Koridora 11 od Surčina do Obrenovca odvija u planiranim rokovima i da je zadovoljan kvalitetom radova kineske kompanije CCCC koja je angažovala i domaće podizvođače.

Srbija će čuvati dobre odnose sa Rusijom i štitiće svoju vojnu neutralnost: Vučić razgovarao sa Čepurinom

Vučić o povlačenju diplomata iz Skoplja: Imamo dokaze o veoma ofanzivnom delovanju protiv Srbije

- Srbija u saradnji sa Kinom relizuje veliki broj projekata. Između dve zemlje postoji 'čelično' prijateljstvo. Srbija podržava jedinstvenu Kinu, a Kina terirotorijalnu celovitost, nezavisnost i integritet Srbije - rekao je Vučić prilikom obilaska deonice Surčin-Obrenovac.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Izgradnja deonice Surčin-Obrenovac, duge 17,6 kilometara, počela je u maju ove godine, a planirano je da bude završena u roku od 32 meseca, do kraja 2019. godine.

Radovi su vredni oko 234 miliona dolara a finansiraju se kreditom kineske Eksim banke.

Na toj deonici biće most preko Kolubare i Save kod Obrenovca, dug oko 1,6 kilometara, kao i još šest mostova i četiri nadvožnjaka, a spajaće koridore 11 i 10 preko obilaznice oko Beograda na petlji Surčin.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Do sada izrađen privremeni, čelični most dužine 968 metara i rade se temelji novog mosta, a na gradilištu na obrenovačkoj i surčinskoj strani ukupno su angažovana 232 radnika.

Do kraja ove godine trebalo bi da bude završena deonica Koridora 11 od Beograda do Preljine, duga 120 kilometara. U izgradnji je deonica od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, a završene su deonice od Uba do Lajkovca i od Ljiga do Preljine.

Sa kineskom kompanijom CCCC se pregovara i o nastavku izgradnje Koridora 11 od Preljine do Požege, o čemu su Srbija i Kina potpisale momorandum.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Namera Srbije je da bude rekonstruisan kompletan autoput do granice sa Crnom Gorom, a procene su da bi izgradnja deonice od Požege do Boljara koštala oko dve milijarde evra.

Radove na izgradnji deonice Koridora 11 od Surčina do Obrenovca obišli su i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Kinom i Rusijom Tomislav Nikolić, ambasador Kine u Srbiji Li Mančang i vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nale

    21. avgust 2017 | 13:20

    Kina je jedan od nasih najboljih saradnika...

  • tale

    21. avgust 2017 | 13:21

    Celicno prijateljstvo treba jos vise unaprediti...

  • Dana

    21. avgust 2017 | 13:28

    Srbija treba mudro iskoristiti mogucnosti koje pruza plasman domacih proizvoda na evroazisjsko trziste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA