Vučić sa senatorom SAD: Amerika zna da je Srbija svetski lider po broju otvorenih radnih mesta u 2016. godini (FOTO)

Vodio se i otvoren razgovor o svim političkim pitanjima, između ostalog i o Kosovu i Metohiji

  • 82

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras posle razgovora sa američkim senatorom Ronom Džonsonom da ta zemlja snažno podržava evropske integracije Srbije i posebno istakao da je jedna od najvažnijih tema razgovora bila ekonomska saradnja i mogućnost investicija iz SAD u Srbiju.

Stefanović u Moskvi sa ministrom unutrašnjih poslova: Srpska policija će pomagati Rusima na Svetskom prvenstvu u fudbalu (FOTO)

Vučić se zahvalio američkom senatoru što je tako brzo, posle susreta koji su imali nedavno u Vašingtonu, došao u posetu Srbiji.

Kako je rekao, razgovarali su o mnogim pitanjima, a najviše o ekonomiji. Vučić je istakao da je Dzonson inače odličan poznavalac stanja srpske ekonomije i svih mera koje Srbija preduzima u toj oblasti.

Foto: Tanjug/ Tanja Valić

- Senator Džonson je upoznat sa svim merama koje smo preduzimali prethodne četiri godine i sa onim što je danas Aj-Bi-Em saopštio - da je Srbija svetski lider po broju otvorenih radnih mesta u 2016. godini, posmatrano prema broju stanovnika, i o mnogim drugim stvarima - rekao je Vučić.

- Američke investitore, kao i evropske, uostalom, interesuje mir i stabilnost, ali posebno vladavina prava, transparentnost i borba protiv korupcije - kaže predsednik Srbije.

Foto: Tanjug/ Tanja Valić

Istakao je da su razgovarali otvoreno o svim političkim pitanjima, između ostalog i o Kosovu i Metohiji:

- Ništa ne krijemo. Jedna od bitnih stvari je i Kosovo i Metohija, interni dijalog koji se vodi u Srbiji, dijalog sa predstavnicima iz Prištine i kako i na koji način da razumno, svi zajedno na prostoru Zapadnog Balkana pristupimo rešavanju problema.

Ti razgovori, naglasio je, nisu laki za nas unutar naše zemlje, a kamoli u razgovorima sa međunarodnom zajednicom, jer je najveći broj zemalja priznao nezavisnost Kosova.

Foto: Tanjug/ Tanja Valić

Prema njegovim rečima, mi, iako razgovori nisu laki, gledamo da u tim okvirima sačuvamo svoje interese i unapređujemo prijateljstvo dve zemlje i da budućnost Srbije ne opterećujemo onime za šta smo i mi krivi u Beogradu u neki u Prištini, a za to nismo snosili nikakve političke konsekvence.

On je podsetio i da SAD snažno podržavaju evropske integracije Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA