NOVA IZDAJA: Makedonija će glasati za Kosovo u Interpolu?

I to će posle diplomatskog rata koji se odigrao između Beograda i Skoplja ponovo otvoriti tenzije između dve zemlje, kaže Ivan Stoilković, poslanik u Sobranju i predsednik Demokratske partije Srba (DPS)

  • 36

Makedonija će krajem septembra glasati za prijem Prištine u Interpol, izjavio je u intervjuu za današnje "Večernje novosti" Ivan Stoilković, poslanik u Sobranju i predsednik Demokratske partije Srba (DPS).

ZAPAD NAM PRETI: Daju nam 18 meseci da priznamo Kosovo, u suprotnom nam sledi odmazda

STRAHOVITO UPOZORENJE IZ BRISELA: Ako Balkan ne uđe u EU, konflikti su NEIZBEŽNI, a granice postaju PITANJE PREŽIVLJAVANJA

Upitan da li je dobio odgovor na pitanje koje je postavio u makedonskom parlametu - kako će Skoplje glasati kada se bude odlučivalo o prijemu Prištine u Interpol, Stoilković kaže da nije dobio, "ali nema sumnje da će Makedonija dati glas za članstvo".

- I to će posle diplomatskog rata koji se odigrao između Beograda i Skoplja ponovo otvoriti tenzije između dve zemlje - ocenio je on.

Printskrin: Youtube/dpsmdpsm

Stoilković kaže da nije dobio odgovor ni na pitanje šta su makedonske službe tačno uradile da Srbija povuče osoblje iz svoje ambasade i da li iza tih aktivnosti stoje predstavnici stanog faktora.

On je, povodom predstojeće parlamentarne rasprave zakonu o dvojezičnosti, rekao da je to uvod u federalizaciju Makedonije i dodao da je DPS zajedno sa VMRO-DPMNE podnela amandman u kome se traži da isti status, osim makedonskog i albanskog, dobiju i srpski i turski.

Prema njegovim recima, šanse da taj amandman prođe su nikakve, jer je parlamentarna većina premijera Zorana Zaeva izuzetno tanka, tako da ga "Albanci drže u šaci", a Zaevu ne odgovara nikakva kriza pred lokalne izbore 15. oktobra.

Upitan da li će je sledeći korak usvajanje u Sobranju rezolucije o genocidu nad albanskim narodom u Makedoniji u periodu 1912-1956. godine, Stoilković kaže da "u ovoj fazi verovatno ne, ali pitanje je trenutka kada će Albanci tražiti i to".

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biki

    7. septembar 2017 | 10:09

    Drugo se od Makedonaca nije ni ovekivalo.

  • 19G70

    7. septembar 2017 | 10:08

    Бивша југословенска република Македонија

  • Marijana

    7. septembar 2017 | 10:26

    Onaj ko te jednom izda uvek će te izdati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA