OTROVNE REČI MUSLIJUA: Preševska dolina traži ujedinjenje sa Kosovom

Lider Pokreta za demokratski progres pozdravio je referendum o nezavisnosti koji održan u španskoj oblasti Kataloniji i pozvao je međunarodnu zajednicu da prizna referendum koji su Albanci na jugu Srbije održali 1992. godine

  • 42

Srbija treba da prihvati referendum iz marta 1992. godine u skladu sa Poveljom UN, koja garantuje samoopredeljenje autohtonih naroda, traži Jonuz Musliju, lider Albanaca iz Preševske doline.

Haradinaj udara na jug Srbije: Rešićemo "istočno Kosovo"

Oni su nas bombardovali zbog Kosova, neće priznati grešku: Dačić o stavu Evropske komisije da se ne mogu porediti KiM i Katalonija

Lider Pokreta za demokratski progres Jonuz Musliju pozdravio je referendum o nezavisnosti koji održan u španskoj oblasti Kataloniji i pozvao je međunarodnu zajednicu da prizna referendum koji su Albanci na jugu Srbije održali 1992. godine.

- Referendum je izraz volje i zakonsko pravo autohtonog naroda, u ovom slučaju Katalonije, zagarantovano međunarodnim pravom. Referendum o etničkim Albancima u Preševskoj dolini isto tako je legitiman i njime se garantuju mir i stabilnost između Preševske doline i Srbije, ali i poštuje pravo Albanaca sa juga koji su se referendumom većinski izjasnili za pripajanje Kosovu - izjavio je Musliju za „Presheva Jone“.

Foto: bujanoci.net

On je podsetio da u Preševskoj dolini ima više od 100.000 stanovnika, koji žive u „tri albanske opštine, u Medveđi, Bujanovcu i Preševu, koji poseduju pravni akt o volji većine Albanci u dolini i Srbija bi to trebalo da uzme u obzir“.

- Srbija treba da prihvati referendum iz marta 1992. godine u skladu sa Poveljom UN, koja garantuje samoopredeljenje autohtonih naroda - rekao je Musliju.

Daljinac

(Telegraf.rs/Presheva Jone)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusanka

    4. oktobar 2017 | 00:14

    Zasto on nije uhapšen do sada ?!Kako on sme da javno prica i da naša vlast i policija cuti ! Jesmo li mi država ili propala država ?!Izgleda i on i Čanak smeju sve otvoreno da rade i novine pišu i popularišu ih !To nigde nema

  • PETAR 1

    3. oktobar 2017 | 19:52

    Pa nema potrebe da se opet ujedinjuju oduvek su zajedno i bice u Srbiji, kazem samo u SRBIJI.

  • Milan

    3. oktobar 2017 | 20:21

    Ako postoji sluzba u ovoj zemlji krajnje je vreme da reaguje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA