Brnabić i ambasador Bilgič o poseti Erdogana Beogradu (FOTO)

Na sastanku je istaknuto da je za dalji razvoj ekonomskih i trgovinskih odnosa od izuzetnog značaja Ugovor o slobodnoj trgovini, koji će biti potpisan tokom posete turske delegacije

  • 2

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa ambasadorom Turske Tanžuom Bilgičem da je predstojeća poseta predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji ključna za unapređenje bilateralnih i ekonomskih odnosa dve države.

Brnabić: Druga faza unutrašnjeg dijaloga počeće tokom oktobra

Brnabić: Za Srbiju je pristupanje EU poput maratona

Na sastanku je istaknuto da je za dalji razvoj ekonomskih i trgovinskih odnosa od izuzetnog značaja Ugovor o slobodnoj trgovini, koji će biti potpisan tokom posete turske delegacije.

Tema razgovora bili su infrastrukturni projekti za koje je turska strana zainteresovana, kao što su aerodrom Kraljevo, autoput Tutin - Novi Pazar - Sjenica i autoput Beograd - Sarajevo.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ambasador Bilgič je saopštio da su za ekonomsku saradnju važni i sastanci privrednika Srbije i Turske, koji će se održati ovom prilikom. On je podsetio da mnoge turske kompanije već posluju u Srbiji i da je cilj da se broj turskih investitora udvostruči u narednoj godini.

Premijerka Brnabić izjavila je da očekuje da će prilikom posete biti reči i o mogućim projektima u IT sektoru i pozvala turske kompanije da učestvuju na Digitalnom samitu, koji će biti održan u Srbiji 2018. godine.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Na sastanku je rečeno da je turizam veoma važan segment saradnje i da je neophodno raditi na povećanju broja turista u obe zemle, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • niksha

    5. oktobar 2017 | 19:28

    Auto put Novi pazar Tutin Sjenica pa ko je ovde lud ,tu dnevno prodje 20 auta 15 su sverceri i vehabije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA