Brnabić sa Kahramanom: Odnosi Srbije i Turske u usponu

Premijerka Brnabić naglasila je da su Srbiji naročito važni sporazumi između Srbije i Turske u domenu poljoprivrede i trgovine i da će Vlada Srbije nastojati da obezbedi još povolnijuu klimu za buduća turska ulaganja u Srbiji

  • 8

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predsednik Velike narodne skupštine Republike Turske Ismail Kahraman zaključili su u današnjem razgovoru da je bilateralna saradnja Srbije i Turske u usponu i da postoje dobri uslovi za unapređivanje ekonomskih veza dve zemlje, naročito nakon uspešne posete predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji.

Brnabić i Skot oprečno o generalu Lazareviću kao predavaču na Vojnoj akademiji

Digitalizacijom do modernije države: Brnabić razgovarala sa ministarkom Bavarske (FOTO)

Premijerka Brnabić naglasila je da su Srbiji naročito važni sporazumi između Srbije i Turske u domenu poljoprivrede i trgovine i da će Vlada Srbije nastojati da obezbedi još povoljniju klimu za buduća turska ulaganja u Srbiji.

Printskrin: Tanjug/Predrag Crvenković

Za unapređenje odnosa na bilateralnom nivou od velikog je značaja potpisani Protokol o saradnji dva parlamenta, istakla je turska strana, koji će olakšati saradnju na polju kulture, ekonomije i bezbednosti.

Printskrin: Tanjug/Predrag Crvenković

Kahraman je izjavio da su u poslednjih nekoliko godina u srpskoj ekonomiji učinjeni značajni koraci zahvaljujući reformama Vlade Srbije, što je podsticaj za sve turske kompanije koje žele da posluju u Srbiji.

Printskrin: Tanjug/Predrag Crvenković

Na sastanku je zaključeno da će obe zemlje raditi na očuvanju zajedničkog kulturnog nasleđa, kroz restauracije spomenika kulture u Beogradu, Golupcu i Novom Pazaru, a za koje je nedavno, tokom Erdoganove posete Srbiji, potpisan protokol. Rečeno je da je zadatak obe države da to nasleđe sačuva i prenese budućim generacijama, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • era

    23. oktobar 2017 | 15:01

    Srbiji su naročito važni projekti sa Turskom u domenu poljoprivrede i trgovine.

  • Karađorđe Vožd

    23. oktobar 2017 | 18:27

    Turska postaje vazan saraqdnik Srbije.

  • Ognjen

    23. oktobar 2017 | 18:47

    Uskoro cemo videti nove investitore u Srbiji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA