Nastavljena sednica Skupštine Srbije: Pred poslanicima 12 tačaka

Poslanici Skupštine Srbije juče su više od osam sati utvrđivali dnevni red uz žučnu raspravu, uvrede, a umalo i fizički obračun

  • 1

Skupština Srbije nastavila je danas objedinjenu raspravu o setu zakona iz oblasti obrazovanja.

Poslanici postavljali pitanja Vladi: Brnabić i ministri odgovaraju u četvrtak

SNS dobio pojačanje u Skupštini: Bivši Veljin poslanik, novi član poslaničkog kluba naprednjaka

Poslanici raspravljaju o Predlogu zakona o dualnom obrazovanju, o izmenama Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, izmenama Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju i izmenama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, koje je podnela Vlada Srbije.

Poslanici Skupštine Srbije juče su više od osam sati utvrđivali dnevni red uz žučnu raspravu, uvrede, a umalo i fizički obračun.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Iako je na momente izgledalo da će sednica biti i prekinuta, dnevni red je utvrdjen, a ministar prosvete Mladen Šarčević obrazložio je predložene zakone.

Vladajuća većina tokom sednice je ocenila da opozicija vredja i ne dozvoljava normalan rad parlamenta, dok pojedini opozicioni poslanici ističu da vladajuća većina želi da ućutka opoziciju i iscenira incidente.

Osim o zakonima o obrazovanju, objedinjeno se raspravlja i o Sporazumu o zajmu Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj o projetu inkluzivnog predškolskog obrazovanja, potvrdjivanju Konvencije o nuklearnoj sigurnosti i Zajedničkoj konvenciji o sigurnosti upravljanja istrošenim gorivom i o sigurnosti upravljanja radioaktivnim otpadom.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    25. oktobar 2017 | 11:57

    poslodavac nema obavezu da uplaćuje PIO za decu koja primaju naknadu za rad!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA