Ruska agencija: Ukrajinski ambasador izazvao diplomatski skandal u Srbiji

Prema TASS-u, javnost u Srbiji je bila iznervirana izjavama Aleksandroviča i na društvenim mrežama bili su komentari "držite ga (u Kijevu) onoliko dugo koliko možete", "bilo bi dobro da ostane u Kijevu zbog našeg mentalnog zdravlja"

  • 2

Ruska agencija TASS bavi se aktuelnim odnosima Srbije i Ukrajine, uz ocenu da su izjave ambasadora Ukrajine u Beogradu Oleksandera Aleksandroviča bile "antisrpske i rusofobične", te su izazvale diplomatski skandal.

Dačić pozvao ambasadora Srbije u Ukrajini na konsultacije

TASS u celosti prenosi saopštenje srpskog Ministarstva spoljnih poslova, da je šef diplomatije Ivica Dačić pozvao na konsultacije ambasadora Srbije u Ukrajini Radeta Bulatovića povodom aktuelnih pitanja odnosa sa Ukrajinom.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova, podseća ruska agencija, prethodno je pozvalo u Kijev Aleksandroviča zbog njegovih, kako se navodi, "antisrpskih i rusofobičnih izjava koje su izazvale diplomatski skandal".

Ruska agencija podseća da je još 2. novembra Ministarstvo spoljnih poslova Srbije komentarisalo brojne "antisrpske i antiruske stavove" ukrajinskog ambasadora, isticanjem, pored ostalog, da su te izjave krajnje nediplomatske i nepristojne.

Prema TASS-u, javnost u Srbiji je bila iznervirana izjavama Aleksandroviča i na društvenim mrežama bili su komentari "držite ga (u Kijevu) onoliko dugo koliko možete", "bilo bi dobro da ostane u Kijevu zbog našeg mentalnog zdravlja".

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • s

    9. novembar 2017 | 11:10

    Rusi sto dalje od nas to bolje, nikome dobro nisu doneli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA