Vučić razgovarao sa Borisovom: Balkanska četvorka u decembru u Beogradu

Predsednik Vučić je zahvalio premijeru Borisovu na snažnoj i kontinuiranoj podršci Bugarske evropskom putu Srbije

  • 18

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić telefonom je razgovarao sa predsednikom Vlade Republike Bugarske Bojkom Borisovom o nastavku saradnje u okviru Saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Rumunije i Grčke.

Vučić se sastao sa Sorošem: O ovim pitanjima su se saglasili (FOTO)

Dvojica sagovornika su se saglasili da će sledeći sastanak Saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Rumunije i Grčke početkom decembra u Beogradu, biti još jedna prilika da se više uradi na boljem povezivanju tih zemalja, kao i celog regiona, radi dobrobiti i ekonomskog napretka svih.

Foto: Tanjug/Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike Srbije

Predsednik Vučić je zahvalio premijeru Borisovu na snažnoj i kontinuiranoj podršci Bugarske evropskom putu Srbije. On je istakao da imamo velika očekivanja od bugarskog predsedavanja EU u prvoj polovini sledeće godine i izrazio nadu da će proširenje EU biti među prioritetima predsedavanja.

Dvojica sagovornika su izrazili i važnost unapređenja vladavine prava, ne samo u svetlu ispunjavanja standarda EU i napretka na evropskom putu, nego i kao dobrog signala stranim investitorima u smislu stvaranja stabilnog poslovnog okruženja.

Predsednik Vučić i premijer Borisov razmotrili su napredak infrastrukturnih i energetskih projekata dveju zemalja, koji će pomoći agendu povezivanja u okviru Berlinskog procesa, kao što su autoput između Beograda i Sofije i gasni interkonektor. Oni su razmotrili i početak ozbiljnije saradnje u razvoju železničke pruge i saobraćaja između Srbije i Bugarske.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mala

    20. novembar 2017 | 15:04

    Odrzaavanje i unapredjenje saradnje imaju obostrani interes u svakom slucaju.

  • Nika

    20. novembar 2017 | 16:13

    Obe zemlje imaju veliki interes da unaprede saradnju.

  • Maki

    20. novembar 2017 | 17:33

    Odrzavanje saradnje i dobrih odnosa je u obostranom interesu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA