Vučić dočekao premijere Bugarske, Rumunije i Grčke: U vili "Mir" upriličena večera za goste

Vučić je gostima podelio prigodne poklone a zatim i priredio večeru

  • 82

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, domaćin sastanka sa predsednicima vlada Bugarske, Rumunije i Grčke koji će sutra biti održan u Beogradu, dočekao je goste večeras u vili "Mir".

EVO KO JE NA PRVIH 19 MESTA NA LISTI SNS ZA IZBORE: Danas predaja liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje"

Zajedno sa Vučićem, kolege premijere, Bojka Borisova, Mihaja Tudosea i Aleksisa Cipra, dočekala je i predsednica srpske Vlade Ana Brnabić.

Vučić je gostima podelio prigodne poklone a zatim i priredio večeru.

Sastanak Visokog saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Grčke i Rumunije počeće sutra u 10 sati, a zatim će uslediti konferencija za novinare na kojoj će se obratiti Vučić i trojica premijera, najavila je Pres služba predsednika.

Prethodni sastanak održan je u Bugarskoj, u Varni, početkom oktobra, a teme razgovora bile su unapređenje saradnje u oblasti infrastrukture i energetike, kao ključnih za privlačenje investicija i ekonomski razvoj regiona.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Jedna od tema bila je i gasna interkonekcije Srbije i Bugarske.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je tada da je za Srbiju važna interkonekcijska veza sa Bugarskom i da je tu najveći deo priprema obavljen, kao i da očekuje realizaciju u što skorijem roku.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Istovremeno, razgovarali smo o politici. Srbija se nalazi na evropskom putu i ja sam zahvalan i Bugarskoj, i Rumuniji, i Grčkoj na velikoj podršci koju nam pružaju na tom evropskom putu. Jedini sam ovde koji predstavlja zemlju koja nije članica EU. Mislim da zajedno možemo mnogo toga da uradimo bolje za naše građane, za životni standard da EU bude rasterećenija i da ima manje problema nego što ima danas - rekao je Vučić nakon sastanka u Varni.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    9. decembar 2017 | 00:37

    Naš predsednik je domaćinski ugostio premijere država u regionu na obostranu korist u budućim pregovorima iz oblasti energetike i ekonomije.

  • slobodanka

    9. decembar 2017 | 00:00

    Sigurno da je razgovor tekao u mnogo pravaca i da ce to biti znacajno za nas.

  • Kosta

    8. decembar 2017 | 23:37

    Lepo ih je videti zajedno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA