Mon amie, Aleksandar! Evo kako je Makron dočekao Vučića ispred Jelisejske palate (FOTO)

Predsednik Srbije došao je na svečani ručak koji francuski predsednik priređuje za šefove država i vlada

  • 33

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas, ranije popodne, u Jelisejsku palatu, na svečani ručak koji francuski predsednik Emanuel Makron priređuje za šefove država i vlada, učesnike konferencije o klimi u francuskoj prestonici.

Srpski kamiondžija blokirao centar Pariza zbog Vučića (VIDEO)

Makron je srpskog kolegu dočekao sa "mon amie, Aleksandar" (moj prijatelj, Aleksandar).

Njih dvojica, upoznali su se, naime, krajem septembra, na Blumbergovoj konferenciji, na marginama jesenjeg zasedanja Generalne skupštine UN.

Foto: Tanjug/AP

Taj susret i razgovor protekao je, prema svedočenju srpskog predsednika, u dobroj, obećavajućoj atmosferi, što je dobilo potvrdu u pismu kopije je Makron ovih dana uputio Vučiću, a u kojem potvrđuje da će doći u zvaničnu posetu Srbiji.

Vučić je inače jedini predsednik iz zemalja Zapadnog Balkana kojeg je Makron pozvao i na svečani ručak, i na samnit o klimi, koji počinje danas popodne.

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Srbije očekuje, kako je ranije danas rekao novinarima, da će u Jelisejskoj palati imati kraći, bilateralni susret i razgovor s šefom francuske države.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lun

    12. decembar 2017 | 21:58

    Prijateljski doček predsednika Francuske pokazuje koliko ceni predsednika Vučića

  • Vuk

    12. decembar 2017 | 13:51

    Vučić pokazuje kako se vodi spoljna politika jedne zemlje na dostojanstven način. Konačno strane sile priznaju našu zemlju i smatraju je malo više jednakom nego pre. Svaka čast!!!!

  • Kosta

    12. decembar 2017 | 20:23

    Veoma srdačan doček francuskog predsednika! Vučić je u Parazu na njegov lični poziv, što svakako govori o prijateljstvu koje će se vremenom sve više i višwe razvijati. Francuska je od davnina naš veliki prijatelj, mi ćemo se potruditi da tako i ostane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA