Otkriveno ko stoji iza peticije OVK kojom se traži da Specijalni sud podiže optužnice i protiv Srba

Inicijativu, koja je pokrenuta u petak, naložili su Hašim Tači i Ramuš Haradinaj

  • 8

Iza peticije udruženja ratnih veterana OVK kojom se traži promena mandata Specijalnog suda, stoje najviši predstavnici prištinskih vlasti - Hašim Tači i Ramuš Haradinaj, piše "Koha ditore".

Tači čestitao godišnjicu rođenja najvećeg albanskog teroriste i prvi "javni nastup" OVK (FOTO)

Kako navodi list, pozivajući se na neimenovanog poslanika iz redova stranaka vladajuće koalicije, najviši kosovski zvaničnici su ohrabrili potpisivanje peticije, navodi se u pres klipingu UNMIK-a.

Isti izvor, upitan da li su udruženja veterana dobila bilo kakve signale podrške od najviših kosovskih zvaničnika, izjavio je za "Kohu" da, ne samo da su dobili podršku za taj korak, već im je naloženo da pokrenu takvu inicijativu.

Foto: Tanjug/AP

Istovremeno, drugi izvor lista identifikovao je kosovskog predsednika Hašima Tačija i premijera Ramuša Haradinaja kao osobe koje stoje iza te peticije.

- Oni su najpre želeli da podstaknu Pokret Samoopredeljenje da pokrene tu inicijativu, ali su sada odlučili da sami krenu sa tom opcijom, uključivši u nju udruženja veterana - dodao je taj izvor.

Foto: Profimedia/AFP

Predstavnici udruženja ratnih veterana tzv. Oslobodilačke vojske Kosova pokrenuli su u petak peticiju kojom traže proširenje nadležnosti Specijalnog suda i na podizanje optužnica protiv Srba.

Oni od kosovske skupštine zahtevaju izmenu Zakona o specijalizovanim većima i specijalnom tužilaštvu jer, kako navode, trenutni diskriminiše borbu OVK.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA