Da li će SPS sa Šešeljem na izbore u Beogradu: Evo šta kaže Dačić o tome

Govoreći o komentarima u medijima gde je njihova koalicija (SPS-JS-SRS) u Mionici nazivana "udruženjem partizana , četnika i najevropljanina", ali i "urnebesnom koaliciijom", on je rekao ne zna kako tu koaliciju drugi ocenjuju niti ga interesuje

  • 41

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić kaže da socijalisti nikada nisu bili izdajnici i da koalicija sa radikalima na lokalnim izborima u Mionici nije najava saradnje sa tom strankom, ali da ostvarene rezultate "treba imati u vidu".

UBEDLJIVA POBEDA SNS: Naprednjacima najviše glasova u Pećincima, Mionici, Kostolcu i Negotinu

- Sve te rezultate treba imati u vidu, zato što bi to možda moglo da bude, ali ne kažem da će biti, niti da smo razmišljali - naglasio je lider socijalista za RTS.

Pojašnjava da kada su u pitanju izbori u Beogradu prvo će razgovarati sa naprednjacima da li idu na zajedničku ili odvojene liste.

- Ukoliko idemo na odvojene liste, onda možemo da razgovaramo ko bi još mogao da učestvuje na listi - rekao je Dačić i dodao da socijalisti "nikada izdajnici nisu bili".

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Govoreći o komentarima u medijima gde je njihova koalicija (SPS-JS-SRS) u Mionici nazivana "udruženjem partizana , četnika i najevropljanina", ali i "urnebesnom koaliciijom", on je rekao ne zna kako tu koaliciju drugi ocenjuju niti ga interesuje.

- Kakvih principijelnosti ima u drugim koalicijama, kada se sakupe Saša Janković. (Dragan)Ðilas i Vuk Jeremić, kada imate Vuka koga je Ðilas isključio iz DS. Da ne pričam o drugim koalicijama koje su uključivale LDP, Čanka i Tadića u isto vreme - naglasio je lider socijalista.

On je dodao da bi najviše voleo da stranke izlaze same na izbore pa da prave koalicije kada se završe izbori i da bi se tek tada videlo "ko koliko ima glasova".

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Komentarišući mogućnost parlamentarnih izbora on je rekao da bi voleo da ih bude zbog lidera opozicije za koje kaže da horski govore da žele izbore, a zapravo "kriju se jedan iza drugog, a pojedinačno ne smeju da se pojave".

Govoreći o ostvarenim rezultatima na lokalnim izborima u pet opština on je podsetio da su sa naprednjacima išli zajedno u tri opštine - Pećincima, Negotinu i Kostolcu i da su ostvareni izuzetni rezultati.

- U Negotinu i Kostolcu rezultati su bolji za pet odsto nego na predsedničkim izborima. To znači da je naša koalicija prihvaćena među građanima - pojasnio je Dačić i dodao da su zadovoljni i rezultatima u Mionici gde su išli na izbore zajedno sa JS Dragana Markocića Palme, i SRS Vojislava Šešelja.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA