Kosovski poslanici ne odustaju od ideje o ukidanju Specijalnog suda za zločine OVK

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je da će vlada poštovati volju poslanika, i da inicijativa 43 poslanika treba da dobije epilog

  • 2

Grupa poslanika kosovske skupštine, potpisnika zahteva za povlačenje Zakona o Specijalnom sudu za zločine OVK, ne odustaje od te namere i očekuje od predsedništva parlamenta da prihvati njihovu inicijativu sredinom januara, nakon isteka zimske pauze, prenosi RTS pisanje prištinskih medija.

I dalje bez odluke o ukidanju Specijalnog suda: Kosovski parlament po drugi put bez kvoruma

Navodi se da je poslanik Demokratske partije Kosova Nait Hasani potvrdio da nisu odustali od zahteva za održavanje sednice skupštine i namere da bude ukinut Zakon o Specijalnom sudu za zločine OVK.

Podseća se da ukidanje zakona o Specijalnom sudu prošle nedelje nije uspelo, pošto predsedništvo nije imalo kvorum.

Za ukidanje zakona su Demokratska partija Kosova, Alijansa za budućnost Kosova i Inicijativa za Kosovo, članice vladajuće koalicije, a njima se pridružilo i šest poslanika turske, bošnjačke i zajednice Aškalija.

Foto: Tanjug/AP

Navodi se da su opozicione stranke rezervisane oko ukidanja zakona, a poslanici Srpske liste napustili su skupštinu kada je pokrenuta inicijativa za opoziv zakona.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je da će vlada poštovati volju poslanika, i da inicijativa 43 poslanika treba da dobije epilog, dok je kosovski predsednik Hašim Tači kazao da su mu ambasadori zapadnoevropskih zemalja tražili objašnjenje povodom inicijative za ukidanje Specijalnog suda za ratne zločine OVK i da im je on rekao da "ne može da obuzda volju poslanika".

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    26. decembar 2017 | 16:09

    Treba ih demokratski pustiti da taj sud i ukinu,kad se vec toliko trude,a i znaju zasto se toliko trude...i onda demokratski voljom naroda i Parlamenta prekinuti sa njima svaki dijalog??? Pa nek posle pricaju i optuzuju koga hoce...Kosovo je i dalje Srbija!!!

  • Dac!

    26. decembar 2017 | 14:01

    Kada ih osude dati im ljopate u ruke,a naci ce se vec neko da im nosi Tuljumbe I Bakljave u corki.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA