Ljajić: Uspešna godina je za nama, idemo sa SNS-om u nove pobede

Rasim Ljajić kaže da je godina na izmaku bila godina procvata što se tiče dolaska turskih investitora u Srbiju i veruje da će naredna biti pođednako uspešna

  • 56

Lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS ) Rasim Ljajić kaže da je skoro izvesno da će na beogradske izbore ići sa Srpskom naprednom strankom i dodaje da ne bi voleo da bude vanrednih parlamentarnih izbora, ali da se oni u Srbiji nikada ne mogu isključiti.

Vučić u Lebanu pred 5.000 ljudi otvorio novu fabriku: Srbija hoće da gleda u budućnost, napred, ne u stare lopovluke (FOTO)

- Manje -više izvesno da ćemo ići sa SNS na beogradske izbore. Nismo razgovarali o detaljima, nikakvim mandatima, funkcijama. Želimo da damo puni doprinos pobedi liste i koalicije na ovim izborima - rekao je Ljajić za RTS.

On je dodao da su beogradski izbori najvažniji izbori u narednoj godini, te da će učiniti sve da pobeda bude što ubedljivija.

Upitan da li očekuje vanredne parlamentarne izbore on je rekao da ih ne bi voleo, ali da se to u srbiji nikada ne može isključiti.

- Mislim da smo imali puno izbora, ali u Srbiji nikada ne možete da ih isključite - zaključio je Ljajić.

FOTO TANJUG / TANJA VALIC

Godina procvata turskih investicija u Srbiji

Rasim Ljajić kaže da je godina na izmaku bila godina procvata što se tiče dolaska turskih investitora u Srbiju i veruje da će naredna biti pođednako uspešna.

On je naglasio da su i dalje najveći investitori u Srbiji zemlje Zapadne Evrope - Nemačka , Italija, Luksemburg, Norveška, ali da je turskih kompanija sve više.

- Ovo je bila godina procvata kada je reč o turskim kompanijama koje su dolazile u Srbiju. Svaka od tih kompanija se odlučila za proširenje proizvodnju. najviše ih ima u tekstilnoj industriji, ali i drugim granama - rekao je ministar gostujući na RTS.

Kako kaže te investicije najviše su išle u najrazvijenije opštine Srbije, jer je predsednik Aleksandar Vučić insistirao da se te lokalne samouprave učine atraktivnijim za privlačenje investitora.

- Verujem da će naredna biti pođednako uspešna kada govorimo o investitorima iz turske - rekao je Ljajić.

Govoreći o tome šta je obeležilo godinu na izmaku u njegovom resoru on je rekao da je to usvajanje Zakona u elektronskom poslovanju koji će olakšati građanima pristup brojnim servisima.

U turizmu, kako kaže, to je ostvarenje cilja od 1,2 milijardi evra deviznog prioliva , više od tri miliona turista.

Govoreći o firmama u Srbiji koje posluju u okviru Agrokora on je rekao da je situacija stabilna, ali da to ne znači da je opasnost prošla.

- Mi održavamo redovnu komunikaciju sa poslovodstvom. Vlada je formirala ministarski tim koji vodi premijerka. U ovom trenutku sve firme u Srbiji u sistemu Agrokora posluju stabilno, ali ne znači da je opasnost prošla - naglasio je ministar.

On je dodao da je Vlada Srbije zainteresovana da firme koje posluju u Srbiji nastave da rade.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    29. decembar 2017 | 13:57

    Likovi su novi,a stara parola,narod jedva vuce- polomljena kola...

  • Vrbaaa

    29. decembar 2017 | 09:43

    Sve će učiniti, samo da se ne odrekne fotelje,neverovatno..

  • Radan

    29. decembar 2017 | 09:53

    Ovog nisam video skoro cele godine sad se pojavio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA