Mihajlović čeka stav premijerke o Rusko-srpskom humanitarnom centru: Verujem da je najobaveštenija

Mihajlović je ocenila i da se oko humanitarne baze u Nišu pravi prevelika tenzija bez realne potrebe

  • 5

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović rekla je da o pitanju statusa zaposlenih u Srpsko-ruskom humanitarnom centru mišljenje najpre očekuje od predsednice Vlade Ane Brnabić.

Hojt Ji ponovo o "stolicama": Srbija još jasnije da pokaže da 100% ide ka EU

- Za nju verujem da je najobaveštenija i da će uz dobru procenu moći da nama članovoma Vlade, na nekoj od sednica predstavi stav, što će biti osnova za donošenje odluke. Mislim da je jedino važan interes Srbije, a ne iskorišćavanje bilo koje teme za poene druge vrste - rekla je Mihajlović za današnje "Večernje novosti".

Ona je ocenila i da se oko humanitarne baze u Nišu pravi prevelika tenzija bez realne potrebe, a da se ruskim huimanitarcima svakako duguje zahvalnost za pomoć tokom poplava i gašenja požara po Srbiji prethodnih godina.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Novosti" navode da bi pitanje statusa zaposlenih u srpsko ruskom humanitarnom centru u Nišu vlada trebalo da reši najkasnije do juna.

Ovu temu ponovo je na dnevni red vratio ministar za inovacije Nenad Popović koji smatra da pripadnicima centra treba dodeliti diplomatski status.

Foto:Telegraf

- Kako građanima Srbije objasniti da NATO vojnici, koji su posejali te bombe po Srbiji, imaju diplomatski status, a da ruski humanitarci, koji čiste Srbiju od tih bombi taj status nemaju - rekao je Popović u intervjuu za "Novosti" od četvrtka.

List podseća i da je predsednica Vlade Ana Brnabić na početku svog mandata krajem juna prošle godine rekla da će centar biti na listi prioriteta nove vlade i da odluka neće zavisiti ni od SAD, ni od Rusije.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stevan

    5. januar 2018 | 10:03

    Sramota da se toliko ceka naravno da treba da imaju status koji im je potreban za bolji i efikasniji rad i odati im priznanje za sve uradjeno

  • Željko

    5. januar 2018 | 11:10

    А ко је она да чека било чији став.Под хитно је избацити из свих државних органа!

  • mrka

    5. januar 2018 | 09:46

    Sta tu ima da se resava? Dati ljudima status i zavrsiti tu pricu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA